Jasno
17°
Bratislava
Roland
9.5.2024
V Slovenskom raji sa stratil Ladislav (77), hľadá ho armáda
Zdielať na

V Slovenskom raji sa stratil Ladislav (77), hľadá ho armáda

PALCMANSKÁ MAŠA / V Slovenskom raji prebieha rozsiahla pátracia akcia po nezvestnom dôchodcovi. Ladislava (77), ktorý trpí Parkinsonovou chorobou hľadali policajti, horskí záchranári aj armáda. Pre stredajšiu búrku pátranie prerušili, naďalej budú skúseného jaskyniara hľadať. Rodina aj polícia žiadajú o pomoc.

Ladislav bol so svojou rodinou a kamarátmi v stanovom tábore v lesoch Slovenského raja. Ešte v pondelok popoludní sa vybral na bylinky, odvtedy sa nikomu neozval.

"Otec sa vybral na lúku. Všetci sme ho tu videli, ešte okolo tretej, pol štvrtej poobede," uviedla dcéra nezvestného Petra Konárska.

Hľadá ho aj armáda

Keď sa muž dlhšiu dobu nevracal, začali ho hľadať. Najskôr rodina a priatelia, posledné dva dni aj záchranné zložky a armáda. "Sú tu záchranári z horskej služby, vojaci z oddielu v Rožňave a policajti," uviedol riaditeľ okresného policajného riaditeľstva Marián Varga.

Záchranárske zložky prehľadali široké okolie tábora aj vodnej nádrže Palcmanská Maša. Tam podľa informácií TV JOJ Ladislava videl strážnik.

Nezvestný muž je vysoký 175 centimetrov, štíhlej postavy, sivé vlasy. Oblečenú mal bielo-čiernu károvanú košeľu, tepláky tmavšej farby a obuté mal čierne poltopánky:

TV JOJ

Problémy s motorikou

"Má problémy s motorikou a nevieme si predstaviť, ako dlho dokáže fungovať bez liekov, ktoré si so sebou nezobral," dodala dcére nezvestného.

Rodina aj policajti žiadajú o pomoc každého, aby kontaktovali políciu. Ladislav Slovenský raj veľmi dobre pozná. Je spoluautorom knihy o časti raja, kde sa stratil a aj skúseným jaskyniarom. Policajti preverujú aj vlakové stanice, nemocnice či okolité obce.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy