Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dievča si myslelo, že posiela intímne fotky kamarátovi. Zverejnil ich cudzí muž
Zdielať na

Dievča si myslelo, že posiela intímne fotky kamarátovi. Zverejnil ich cudzí muž

PREŠOV / Posmech okolia, hanba a výčitky, to spôsobili desiatky intímnych fotiek. Dvadsaťročné dievča ich posielalo cudziemu človeku, ktorý sa na internete vydával za jej kamaráta. Michal fotky zverejnil. Dievča naňho podalo trestné oznámenie.

Dievča bolo presvedčené, že svoje intímne fotky posiela kamarátovi. Ukázalo sa, že ich poslala úplne cudziemu človeku. "Chcem zabudnúť na to, ale každý mi to pripomína - mi napíše, že videl moje fotky. O mňa nejde, ale o to ako sa mama cítila, ako trpela tým," hovorí poškodená.

Šesťdesiatsedem intímnych fotiek podľa polície zverejnil na internete 20-ročný Michal. Dievča mu fotky poslalo preto, lebo sa vydával za jej kamaráta.

Častý jav

"Dvadsaťročný Michal bol obvinený z prečinu poškodzovanie cudzích práv," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová. Krádež identity je podľa odborníka veľmi častý jav na internete.

"Obeť sa proti komunikácii s nastrčenou identitou brániť nevie. Priame identifikačné znaky, že my nekomunikujeme s tým, s kým myslíme, neexistujú," vysvetľuje znalec v oblasti IT kriminality Jaroslav Oster.

Bez súhlasu a vedomia

"Obvinený na webovej stránke zverejnil 67 intímnych fotografií mladej ženy, a to bez jej súhlasu a vedomia," hovorí Migaľová. Polícia ukončila vyšetrovanie tohto prípadu návrhom na podanie obžaloby.

Základné pravidlo je podľa odborníka správať sa vo virtuálnom svete rovnako, ako v tom skutočnom a nezverejňovať žiaden citlivé informácie o sebe alebo intímne fotografie.

Pozrite si reportáž Kataríny Kleknerovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy