Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Mladík (26) sa intímne zblížil s dievčaťom (14), musí sa liečiť
Zdielať na

Mladík (26) sa intímne zblížil s dievčaťom (14), musí sa liečiť

VRANOV NAD TOPĽOU / Muž z okresu Vranov nad Topľou si našiel o jedenásť rokov mladšiu kamarátku. Intímne sa zblížili, lenže dievča má 14 rokov. Ich niekoľkomesačné stretávanie sa stálo mladíka obvinenie zo sexuálneho zneužívania. Súd mu nariadil liečbu.

Dvadsaťšesťročný muž chodil za so kamarátkou do Medzilaboriec. Dvojica sa stretávala v aute, ktoré zaparkovali pri garážach.

Tam došlo aj k ich intímnemu zblíženiu. Pomer medzi nimi trval viac ako pol roka. Podľa súdu mladík vedel, že dievča má len 14 rokov a že chodí do základnej školy. "Vôbec to tak nebolo," tvrdí mladík.

Dohoda o vine a treste

Policajný vyšetrovateľ muža obvinil zo sexuálneho zneužívania. Mladík sa priznal a na súde uzavrel dohodu o vine a treste. "Vykonal súlož s osobou mladšou ako 15 rokov, čím spáchal zločin sexuálne zneužívanie a za to sa odsudzuje na trest odňatia slobody na tri roky," uviedol predseda senátu Okresného súdu v Humennom.

Súd výkon trestu podmienečne odložil a stanovil trojročnú skúšobnú s probačným dohľadom. Okrem toho sa mladík musí ísť liečiť.

Aby sa problémy neopakovali

Ak ide o deviáciu, podľa psychologičky je prvým krokom to, že si ju človek pripustí. "Z medicínskeho hľadiska to je nemenné, on sa tak narodil a tak umrie. To, že on uverí tomu, že je deviatný, to je prvá vec," tvrdí sexuologička Danica Caisová.

Cieľom terapie je to, aby sa v budúcnosti podobné problémy nezopakovali. "A aby sa vyhol trestnej zodpovednosti a trestnému postihu. Orientujeme ich tak, aby si našiel medzi dospelými ženami takú, ktorá sa správa ako pubertiačka a tých žien nie je málo," dodáva Caisová.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy