Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V letnom tábore pri Medzilaborciach mali zneužiť chlapca (14) z detského domova
Zdielať na

V letnom tábore pri Medzilaborciach mali zneužiť chlapca (14) z detského domova

MEDZILABORCE / V letnom tábore na východe Slovenska mal byť sexuálne zneužitý 14- ročný chlapec. Do obce Haburov (okres Medzilaborce) prišiel spolu so skupinou rovesníkov z detského domova. Políciu mal na tento prípad upozorniť vedúci tábora.

Asi 30 detí z Českej republiky mali stany rozložené na ihrisku v dedine Haburov (okres Medzilaborce). Strávili tu dva týždne. "Na ihrisku spali v stanoch, chodili na prechádzky, chodili na zmrzlinu a na malinovku," hovorí miestna obyvateľka.

Deti boli z detského domova, ktorý má sídlo v Českej republike. Do obce na východe Slovenska prišli na výlet. Prespávali v stanoch. "Všetky deti boli na kope. Po dedine sa rozprávalo, že 12-ročná mala niečo s 15-ročným. Bolo to tu veľké haló,"  dodáva obyvateľka Haburova.

Sexuálne zneužitie

Incident sa mal odohrať v jednom zo stanov. Podľa polície tu mala zatiaľ neznáma osoba sexuálne zneužiť 14-ročného chlapca. Zistil to vedúci tábora. "Ja som sa nestaral do toho, čo bolo medzi nimi. Boli tu a pýtali sa ma, či zavolám políciu. Odpovedal som, že ja o tom neviem nič. Ak sa vám to naozaj stalo, tak vy zavolajte políciu," uviedol známy vedúceho tábora.

Pokúšali sme sa viackrát telefonovať do detského domova v Čechách, no zakaždým neúspešne. Tento prípad zatiaľ rieši slovenská polícia. "Vyšetrovateľ v Humennom začal v uvedenom prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu sexuálne zneužívanie," povedala hovorkyňa Krajskej polície v Prešove Jana Migaľová.

Objasňovanie

Keďže ale ide o poškodeného maloletého z inej krajiny, vyšetrovatelia po vzájomnej dohode určia, kde bude jeho objasňovanie pokračovať. "Vzhľadom na poškodenú osobu, ako aj na citlivosť prípadu, podrobnejšie informácie nie je vhodné zverejniť," dodala policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy