Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kuriózny prípad na Liptove. Zlodejovi nevedeli dať dole putá
Zdielať na

Kuriózny prípad na Liptove. Zlodejovi nevedeli dať dole putá

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Hasiči zasahovali na policajnom obvodnom oddelení v Liptovskom Mikuláši, kde riešili kuriózny prípad. Zadržaný muž pod vplyvom alkoholu si natoľko utiahol putá, že mu ich policajti nevedeli odomknúť.

Muža zadržali v Demänovskej Doline. Spolu so svojím komplicom bol podozrivý z krádeže.

"Dvojica mužov z Maďarska odcudzila spred reštaurácie v Demänovskej Doline dva páry lyží a jeden pár teleskopických palíc. Krádežou bola spôsobená škoda vo výške 1800 eur,"
informovala Anna Poljaková z okresného riaditeľstva policajného zboru.

Lyže a palice následne ukryli pod vlastné auto. Druhý deň ráno ich chceli naložiť a odísť.

Chytili ich

Počas pretekov Svetového pohára v lyžovaní ale dohliadali na bezpečnosť v Demänovskej Doline desiatky policajtov. Vypátrať kradnuté lyže pre nich nebol problém, a tak mala dvojica zlodejov zakrátko na rukách putá. Jeden zo zadržaných mužov si ich ale vlastným pohybom tak utiahol, že ich policajti nevedeli odomknú. Z rúk mu ich dali dole až hasiči.

"Policajné putá sme pomocou pákových nožníc rozstrihli a následne ruky oslobodili," opísal Tibor Gärtner z hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši.

"Mužov vo veku 35 a 27 rokov už poverený príslušník obvinil z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva. V prípade dokázania viny im za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," informovala Poljaková. 

Hasiči už majú s podobnými prípadmi skúsenosti. "Toto nebol jediný prípad, v minulosti sme už polícii niekoľkokrát asistovali pri otváraní pút," potvrdil Gärtner.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy