Jasno
13°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Policajti v akcii. V Michalovciach prekazili obchod s drogami
Zdielať na
Krimi

Policajti v akcii. V Michalovciach prekazili obchod s drogami

MICHALOVCE / Michalovským policajtom v spolupráci s finančnou správou sa podarilo prekaziť obchod s drogami. V putách skončili štyria muži.

Po policajnej naháňačke skončili v putách dvaja podozriví muži.

Kriminalisti sledovali podľa informácii televízie JOJ dílerov, 26-ročného Mariána a 31-ročného Matúša, dlhšiu dobu. Počas stredajšej akcie ich prekvapili rovno pri predaji drog.

Pokus o útek

Dvojčlenná posádka sa ale pokúsila z miesta ujsť. Policajti ich takmer okamžite zastavili. "Začalo sa strieľať," hovorí hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková. 

"Počas vykonávania služobného zákroku došlo k útoku na verejného činiteľa. Páchateľ ohrozil zakročujúceho policajta autom, ktoré namieril na jeho osobu," dodáva košická krajská hovorkyňa Jana Mésarová.

Mladíkov zastavili až varovné výstrely do pneumatík. Prešli len necelý kilometer.

Následne mladíkov z auta vytiahli a nasadili im putá. Potom ich a aj auto dôkladne prehľadali. Pomáhal im pri tom aj špeciálne vycvičený pes.

Podľa zistení televízie JOJ v aute našli skladačku pravdepodobne s pervitínom. "Auto sa podarilo zastaviť, ale muži počas pokusu o útek rozsypali drogy von z auta," dodáva Macíková. 

Prehľadávali ďalšie auto

O niekoľko ulíc ďalej kriminalisti prehľadali aj ďalšie auto. Na ňom sa priviezli dvaja muži, ktorí pochádzajú z okresu Vranov nad Topľou.

Kontroly pokračovali aj o pár hodín neskôr. Muži vtrhli do paneláku, kde prehľadávali každý kút, v ktorom sa díleri mohli zdržiavať.

"Počas prehliadky colníci spoločne s policajtmi zaistili malú digitálnu váhu, kryštalickú látku a rastlinnú sušinu," hovorí Macíková.

Všetci štyria skončili na polícii, kde sa podrobili výsluchu. Obvinený zatiaľ nebol nikto z nich. "Ďalšie skutočnosti a možné obvinenia osôb vyplynú z následného vyšetrovania a procesných úkonov, ktoré v súčasnosti prebiehajú," skonštatovala Mésarová. 

Policajti prekazili obchod s drogami, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy