Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Tomáš prepadol banku v Trebišove, policajti ho zatkli o 10 minút v krčme
Zdielať na
Krimi

Tomáš prepadol banku v Trebišove, policajti ho zatkli o 10 minút v krčme

TREBIŠOV / Tridsaťšesť ročný Tomáš prepadol jednu z Trebišovských bánk. Spravil to za bieleho dňa, pred kamerami a bez maskovania. S nožom v ruke si pod hrozbou vyhrážok pýtal veľké peniaze. Napokon si ale neodniesol ani cent. Policajti ho chytili v rekordne krátkom čase v miestnej krčme.

Tridsaťšesť ročný muž vošiel do pobočky banky v Trebišove s nožom v ruke. Následne pristúpil k zamestnankyni a žiadal od nej veľkú sumu peňazí.

"Obvinený muž prišiel ku pokladni, kde pracovníčke predložil papier s textom, že chce hotovosť 300 000 eur," uviedol hovorca Krajskej polície v Košiciach Alexander Szabó.

Vzápätí z bundy vytiahol nôž s dlhou čepeľou. Držal ho v ruke a popritom zamestnankyni povedal, že ak mu peniaze nedá, tak ju podreže. V banke bolo v tom čase množstvo klientov. Žena sa však zachovala ako profesionálka.  

Krčma

"Pracovníčka banky odišla do vedľajšej miestnosti a keď sa nevracala, tak obvinený z jej pracovného stola ukradol mobilný telefón," dodal Alexander Szabó.

Lúpežník sa aj s ukradnutým mobilom dal na útek a namieril si to rovno do miestnej krčmy. Dlho sa tu však nezdržal. Podľa jedného zo zákazníkov krčmy, mal muž na hlave šiltovku a kapucňu a po príchode išiel ihneď do herne.

"Trebišovskí policajti už do desiatich minút zadržali muža podozrivého zo spáchania tohto skutku," upresnil policajný hovorca.

Až 12 rokov

"Muž tu bol len chvíľu. Ani som nestihla prísť do herne a už tu boli policajti.Neviem, či bol opitý, alebo nadrogovaný," uviedla krčmárka, ktorá muža veľmi dobre poznala. Často tam totiž chodieval hrávať automaty.

A zakaždým sa jeho návšteva skončila problémom. "Podozrivý muž mal do našej krčmy zakázané chodiť. Chcela som ho vyhodiť ale vtedy vošli policajti a zatkli ho," dodala krčmárka.

Jedenkrát súdne trestaný Tomáš z Košíc skončil v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ ho už obvinil zo zločinu lúpeže a dal návrh na jeho vzatie do väzby. "V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov," uviedol policajný hovorca Alexander Szabó.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy