Polojasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Muž kúpil auto v bazáre, neprepísal ho na seba. Bývalej majiteľke chodia pokuty
Zdielať na

Muž kúpil auto v bazáre, neprepísal ho na seba. Bývalej majiteľke chodia pokuty

MARTIN/BRATISLAVA / Rakúski policajti hrozia pokutami a väzením istej Martinčanke. Za dopravné priestupky, ktoré nespáchala. Kuriózny prípad sa začal, keď predala auto cez bazár. Nový majiteľ si ho na seba neprepísal a jazdil s ním ďalej a porušoval predpisy.

Bývalej majiteľke auta chodia pokuty aj keď s tým nemá nič spoločné. Pri predaji auta  si splnila všetky povinnosti. "Pokút je viac ako jedenásť. Suma je viac ako 600 eur," hovorí bývalá majiteľka auta Erika.

Auto predala cez autobazár pred deviatimi rokmi. Problémy má takmer rok. Nový majiteľ zo Zlatých klasov ho na seba neprihlásil a s autom jazdil ďalej na pôvodných martinských evidenčných číslach.

Pokuty z Rakúska

Z Rakúska Erike začali chodiť sankcie za rýchlosť. Prišlo jej jedenásť pokút. "Posledná 76 eur. Ak ju neuhradím, hrozí mi väzenie jeden deň a jedenásť hodín," tvrdí Erika.

Martinčanka má pre pokuty nemalé pokuty. Dopisuje si s rakúskou políciou. Za odborný preklad listov dala tlmočníkovi celkovo 200 eur. Okrem toho platí poštovné, viackrát navštívila martinský dopravný inšpektorát. "Slovenská polícia sa snaží mi pomôcť. Policajti tvrdia, že pán je nezastihnuteľný," hovorí Erika.

Auto na seba neprepísal

Majiteľa auta zastihol reportér TV JOJ Samuel Migaľ. Uviedol, že škodovku na seba nenapísal len preto, že ju chcel po kúpe v bazáre reklamovať. Tam to odmietli. "Nezobrali ho späť, tak som to auto neprepísal," tvrdí užívateľ auta.

Nový majiteľ auta o pokutách nevie. Tvrdí, že priestupky neurobil. S autom mal medzičasom nehodu a ostal z neho vrak. Odstavené je na dvore rodinného domu.

"Nakoľko si nový vlastník a držiteľ nesplnil od mája minulého roku povinnosti, v zmysle zákona, polícia na mieste zadržala tabuľky s evidenčnými číslami," uviedla hovorkyňa krajskej polície v Trnave Mária Linkešová.

Polícia chce pomôcť

Otázkou ostáva, čo sa bude diať s pôvodnými pokutami. Ale aj to ako je vôbec možné, že ich dostala žena, ktorej už auto vôbec nepatrilo.

"Odporúčam, aby sa obrátila na policajné prezídium na odbor dokladov a evidencií. Pozrieme sa na ten prípad a budeme hľadať riešenie, aby sme jej pomohli," uviedol policajný viceprezident Ľubomír Ábel.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy