Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Spišskej Novej Vsi zadržali PMJ-čkári nelegálnych pretekárov
Zdielať na

V Spišskej Novej Vsi zadržali PMJ-čkári nelegálnych pretekárov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Neuveriteľná drzosť. Dvaja vodiči sa na východe Slovenska rozhodli, že si zapretekajú. A tak zablokovali cestu medzi Spišskou Novou Vsou a obcou Odorín. Súťažili údajne o 1 000 eur.

Autá, ktoré začali unikať, prenasledovali a zastavili spišskonovoveskí PMJčkári po necelom kilometri. Šikovným ťahom im zablokovali. Pravdepodobne nelegálnych pretekárov policajti rozdelili na dve skupiny. Jednu zastavili pri benzínovej pumpe a druhých na parkovisku pri firme.

Dvaja pretekári

Dvoma autami drzo zablokovali cestu. Ďalšie dve autá stáli pred nimi. Podľa svedkov súťažili dvaja vodiči. Postavili sa vedľa seba na rovnej ceste. Trať mala približne 300 metrov. Súťažili o to, kto ju prejde skôr. Keď videli policajtov, rozpŕchli sa. Zasahovali tu skoro všetky hliadky z mesta.

Na preteky nastúpili väčšinou luxusné autá. Policajti si nenechali ujsť ani jedného šoféra, hermeticky uzavreli cestu z každej strany. Všetkých poriadne skontrolovali.

Blokové pokuty

"Policajné hliadky u desiatich vozidiel a vodičov zistili, že sa zúčastnili nelegálnych pretekov. Celkovo bolo uložených 10  blokových pokút za priestupky na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Mésarová.

Policajti tiež zadržali technický preukaz, vodičský preukaz a aj značky od auta. Zaujímavosťou je, že niektoré z áut mali anglické a české evidenčné čísla. Sedeli v nich však muži z Bystran, Žehry a Rudnian.

Na mieste bol redaktor Matúš Gavlák:

Najčítanejšie správy