Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nelegálne preteky v Tatrách! Extrémna jazda ohrozuje turistov
Zdielať na

Nelegálne preteky v Tatrách! Extrémna jazda ohrozuje turistov

Už aj pod Tatrami sa začína rozvíjať svojská zábavka – nelegálne preteky! Najlepšie na cestách, ktoré sa teraz v zime len ťažko udržiavajú. Pre mladých vodičov - pretekárov je totiž ideálna na extrémnu jazdu. No ohrozujú nielen seba, ale aj turistov....

Adrenalínová neudržiavaná cesta

Zábavku rozvíjajú vodiči nie na slovenskej, ale poľskej strane. Pri záberoch nejednému vodičovi tuhne krv v žilách. Čo je horšie, nie sú nakrútené na nejakom športovom podujatí, ale priamo na ceste na Lysú Poľanu. "Mladí šoféri sa tam pretekajú. Je to výmysel mladých ľudí, ale je to nebezpečné," informoval prednosta tatranského powiatu Andrzej Makowski.

Cesty sú pritom neudržiavané a teda vhodné na extrémnu adrenalínovú jazdu, čo sa mladým skutočne páči. Polícia v Poľsku sa preto chystá na jednotlivé úseky častejšie posielať policajné hliadky. Nám sa však podarilo zistiť, že autor videí pochádza až zo severného Poľska a do Tatier to má 700 km! Na otázky však odmietol odpovedať...

Chystajú sa fotopasce...

Vodiči však ohrozujú nielen seba, ale aj turistov, ktorí po týchto trasách chodievajú do Tatier. "Je to nebezpečné pre chodcov. Na tej ceste, kde sú preteky, totiž nie je chodník," hovorí riaditeľ TPN (Tatrzanski Park Narodowi) Pawel Skawinski.

Polícia však pri riešení tejto situácie paradoxne spolupracuje aj s ochranármi. Tí tam chcú dať fotopasce, ktoré by pretekárov usvedčili. "Budeme tam musieť zrejme dať fotopasce, ktoré budú takéto autá fotiť a zaznamenáme si tak ich evidenčné čísla," dodáva Skawinski.

Téme sa venuje Peter Dzurilla. Spojte sa s ním cez profil na Facebooku!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy