Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Igor kradol na cintoríne kahance, vzal aj sviečky z hrobu svojho uja
Zdielať na

Igor kradol na cintoríne kahance, vzal aj sviečky z hrobu svojho uja

STAKČÍN / Na cintoríne dostal nápad, ktorý ho môže dostať za mreže na 10 rokov. Igor zo Stakčína si pri otcovom hrobe uvedomil, že keď ukradne kahance a predá ich v zberných surovinách, môže dobre zarobiť. Za ukradnuté predmety dostal 7 eur. Spôsobená škoda je však 100-násobne väčšia a navyše kradol na pietnom mieste. Igor sa pripravuje na to, že môže skončiť v base.

"Bol som pri hrobke svojho otca. Vtedy som zistil, že tieto kahance a tácky sú z hliníka a z nerezu, ktorý má hodnotu v zberných surovinách. Takže ma to napadlo," opisuje obžalovaný Igor.

Do jednej ruky zobral krompáč, do druhej kladivo a v hlave mal pritom jedinú myšlienku – zarobiť čo najviac. Kradol na 18 hroboch. Nezastavil sa ani pri pomníku svojho uja.

Peniaze na alkohol

Nakoniec zarobil sedem eur, ktoré minul na alkohol. Škodu spôsobil stonásobne väčšiu. "Na cintorín mám zakázané chodiť políciou," tvrdí Igor. Igora obžalovali z krádeže a z hanobenia miesta posledného odpočinku. Horná hranica trestnej sadzby je 10 rokov za mrežami. Prokurátor ho chcel poslať do väzenia so stredným stupňom stráženia. Igor čakal najhoršie.

"Za to sa odsudzuje na úhrnný trest odňatia slobody na tri roky," povedal predseda senátu OS Humenné.

Čin ľutuje

Igorovi súd nariadil protialkoholické liečenie ústavnou formou. Hneď po ukončení pojednávania sa pýtal, kedy môže nastúpiť. Igor bol s verdiktom spokojný, no slobodu istú nemá. Prokurátor, ktorý ho chcel poslať za mreže, sa k rozsudku nevyjadril. Právoplatný teda nie je.

"Bola to veľká blbosť, ktorú ľutujem," dodal Igor.

Reportáž spracovala redaktorka Jana Veľasová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy