Zatiahnuté, dážď
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Zvrat v prípade zakopaného dievčatka: dieťa sa podľa pitvy narodilo mŕtve
Zdielať na
Krimi

Zvrat v prípade zakopaného dievčatka: dieťa sa podľa pitvy narodilo mŕtve

SOĽ / Koncom júla vykopali policajti v Soli neďaleko Vranova nad Topľou v predzáhradke rodinného domu hrob, do ktorého matka zakopala novorodeniatko. Muži zákona stále nezastavili trestné stíhanie vo veci vraždy dieťaťa matkou.

Len pár metrov od rodinného domu vykopali policajti telíčko. "Začali sme trestné stíhanie vo veci vraždy novonarodeného dieťaťa matkou," uviedol riaditeľ Okresného riaditeľstva policajného zboru vo Vranove Juraj Sabol.

Prípad stále vyšetrujú

Trestné stíhanie stále pokračuje. Polícia ale nepotvrdila, že by smrť dieťaťa niekto zavinil.

"Na základe znaleckého skúmania bolo preukázané, že na tele dieťaťa neboli nájdené známky vonkajšieho zavinenia," povedala prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová.

V rozklade

Podľa najnovších oficiálnych informácií sa dievčatko už narodilo bez známok života. Jeho telo našli zakopané už v značnom štádiu rozkladu.

"Dieťa sa s najväčšou pravdepodobnosťou už narodilo mŕtve. Príčinou smrti bolo pravdepodobne vnútromaternicové udusenie," uviedla Migaľová.

Pochované na cintoríne

Dievčatko medzičasom pochovali na miestnom cintoríne. To, či bolo na matričnom úrade ohlásené jeho narodenie, nie je známe. "My nie sme povinní poskytovať žiadne informácie," povedala zamestnankyňa matričného úradu.

Či v tomto prípade došlo k spáchaniu trestného činu stále zisťuje polícia. Závery vyšetrovania by mali byť známe v priebehu najbližších dní.

Dieťatko vykopali policajti v predzáhradke rodinného domu, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy