Zatiahnuté
23°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Farár nás zbil a šktril, tvrdia školáci zo Spišského Štiavnika
Zdielať na
Krimi

Farár nás zbil a šktril, tvrdia školáci zo Spišského Štiavnika

SPIŠSKÝ ŠTIAVNIK / Dvaja siedmaci zo základnej školy v Spišskom Štiavniku (okres Poprad) tvrdia, že ich kňaz počas hodiny náboženstva zbil. Podľa ich slov padali nielen facky, ale chlapca kňaz aj škrtil a dievčaťu zapchal ústa tak, že nemohlo dýchať. Deti podľa informácií TV JOJ kňaza provokovali.

"Mali sme náboženstvo. Prišiel pán farár, pomodlili sme sa a potom, aby sme povedali desatoro. Tak sme povedali a potom môj spolužiak, že nevie desatoro," opisuje priebeh hodiny školáčka Nikola. 

"Som farárovi povedal zo srandy, že ani farár nevie desatoro," dodáva školák Fabián. "Najskôr mu dal dve silné facky a potom ho škrtil, hodil ho na zem. Nemohol ani dýchať, ešte jazyk mal vonku," dodáva Nikola.

Udrel Nikolu

Podľa slov detí kňaz potom pristúpil k Nikole a udrel aj ju. "Najskôr ma udrel po hlave, potom mi dal dve silné facky, potom ma začal ťahať za vrkoč. Chytil mi ústa a nos a nemohla som dýchať," tvrdí Nikola.

Rodičia napadnutých detí začali okamžite zisťovať, ako k incidentu došlo. Nepopierajú, že aj ich deti vedia provokovať. Tvrdia, že ak by kňaz všetko vysvetlil a ospravedlnil sa, nechali by všetko tak.

"Išli sme za ním. Zobrala som dcéru aj policajta, aby sa nám ospravedlnil. A on nič," hovorí matka Nikoly. "Volá ich negri a to sa nedá. To nie je farár. Mne je ľúto, že sme na neho dali trestné oznámenie," hovorí Fabiánová matka. 

Riaditeľka kňaza bráni

Riaditeľka základne školy v Spišskom Štiavniku kňaza bráni. V škole učí viac ako dva roky a žiadne problémy s ním neboli. "Žiaci, ich rodičia aj poslanec povedali, že máme v škole kňaza, ktorý je vynikajúci. Som prekvapená, že až k takému konfliktu došlo," tvrdí riaditeľka školy Mária Martinková.

Štáb TV JOJ oslovil samotného kňaza, ten sa odmietol k incidentu vyjadriť. Biskupský úrad poslal svoje stanovisko e-mailom. Úradu bola doručená oficiálna sťažnosť zo strany rodičov a podnet prešetrujú.

Útok preveruje polícia

"Rodičia doniesli lekárske správy o vyšetrení, lebo deti boli zbité. Ale lekárskej správy nepotvrdzujú žiadne fyzické násilie na deťoch," dodala riaditeľka školy.

Pravdivosť detí aj rodičov preveruje polícia. Nikoho zatiaľ neobvinili. "Polícia prijala oznámenie od matky žiaka. Vec eviduje a rieši ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," uviedol hovorca prešovských krajských policajtov Daniel Džobaník.

Pozrite si reportáž Zuzany Pojedincovej:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy