Jasno
15°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Súd s profesionálnym rodičom. Ivan nevie, prečo Simonka zomrela
Zdielať na
Krimi

Súd s profesionálnym rodičom. Ivan nevie, prečo Simonka zomrela

PREŠOV / V Prešove sa začal súdny proces s profesionálnym rodičom z Veľkého Šariša, ktorého vinia zo smrti 1,5-ročnej Simony. Tú mal v opatere s jej sestrou a ďalším dieťaťom z detského domova. Profesionálny rodič je obžalovaný zo zabitia a hrozí mu viac ako desať rokov za mrežami.

Profesionálny rodič sa postavil pred súd po takmer polroku od tragédie. Napriek vážnemu obvineniu odmietol s prokurátorom dohodu o vine a treste. Tvrdí, že je nevinný a že so smrťou 1,5-ročnej Simony nič nemá.

Súdený na slobode

Tridsaťsedemročný muž je súdený na slobode. Na súde detailne opísal, čo sa v dome stalo. Doma bol so svojou ženou, ich vlastné deti a tri deti z detského domova.

Sám si podľa jeho slov na obed všimol, že Simonka mala modriny na tvári. Predpokladal, že sa udrela niekde pri hraní. "Vtedy som si všimol, že má na tele modriny," uviedol na súde profesionálny otec.

Vrodená srdcová vada

Obhajoba poukázala aj na to, že Simonka mala od narodenia vrodenú srdcovú vadu. Podľa obžalovaného sa jej často robili modriny. Malé nebohé dievčatko však malo okrem modrín aj vnútorné zranenia, vrátane natrhnutých čriev a krvácania. Ako k týmto zraneniam prišlo, na otázku obhajoby profesionálny rodič už nevedel odpovedať.

"Neviem a neviem, kto to spôsobil a vysvetliť si to neviem," uviedol profesionálny otec.

Riaditeľka domova: bezproblémová rodina

Ako svedkyňa vypovedala aj riaditeľka detského domova, kde je obžalovaný Ivan zamestnaný. Podľa nej išlo o bezproblémovú rodinu. Pri plánovaných aj náhodných kontrolách nezistili žiadne pochybenia. "Alex aj Simonka zaznamenali počas pobytu u neho progres," uviedla riaditeľka detského domova Silvia Komorová.

Simonka, ktorá sa ešte len učila chodiť nebola podľa obžalovaného v osudný deň vo svojej koži. Zvracala a navyše zistili, že má teplotu. Po konzultáciách s lekárkou to prisúdili tomu, že jej rastú zúbky. Ako však prišla k zraneniam, ktoré podľa obžaloby zapríčinili jej smrť, ostalo nateraz bez odpovede. "Nebudem sa vyjadrovať do médií. ďakujem, že rešpektujete moje súkromie," dodal obžalovaný Ivan.

Súdny proces bol odročený na december. Na pojednávaní budú vypovedať ďalší svedkovia, vrátane manželky obžalovaného.

Na súde bol reportér Vlado Jurek, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy