Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Profesionálnej rodine vzala sociálka po smrti dievčatka dve deti
Zdielať na
Krimi

Profesionálnej rodine vzala sociálka po smrti dievčatka dve deti

VEĽKÝ ŠARIŠ / Po tragickej smrti jeden a polročného dievčatka v profesionálnej rodine vo Veľkom Šariši promptne zasiahla sociálka. Ďalšie dve deti z domova profesionálnym rodičom odobrali. Obvinený muž strávil noc v policajnej cele, žena s ich vlastnými deťmi odišla z domu. V meste už chystajú pohreb.

Tragická smrť  jeden a polročnej Simonky otriasla i susedmi naokolo. Tí si to nevedia vôbec vysvetliť. Manželov, ktorí sa starali aj o cudzie deti, vnímali ako skutočných profesionálnych rodičov.

Dom je prázdny. Hlava rodiny skončila v policajnej cele a na krku má obvinenie zo zločinu zabitia. Žena s ich vlastnými deťmi odišla, nevedno kam.

Vnútorné krvácanie

Nikto si nechce ani len predstaviť, čo za hrôzu muselo malé bezbranné dievčatko pred svojou smrťou prežívať. Pitva odhalila nielen pomliaždeniny hlavy a trupu, ale aj natrhnuté črevá sprevádzané vnútorným krvácaním.

Profesionálni rodičia mali okrem svojich dvoch detí momentálne tri ďalšie z domova, o ktoré sa starali. Po smrti Simonky hneď zasiahla sociálka a deti z domova im odobrali.

Pohreb

"Ďalšie dve deti, ktoré boli umiestnené v tejto profesionálnej rodine, detský domov okamžite premiestnil do skupiny v budove detského domova, kde sa nachádzajú aj teraz," informuje Jana Lukáčová z tlačového úseku, ústredia PSVaR

Správu o tragickej smrti malého dievčatka sa medzi prvými dozvedeli aj na Mestskom úrade vo Veľkom Šariši. Tu už chystajú pohreb. Dieťa, ktoré skoná v profesionálnej rodine, má podľa zákona pochovať obec rovnako ako v prípade bezdomovcov.

Téme sa venuje redaktor Vlado Jurek:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy