Polojasno
22°
Bratislava
Profesionálny otec je v cele, na pohreb Simonky sa chystajú biologickí rodičia
Zdielať na
Krimi

Profesionálny otec je v cele, na pohreb Simonky sa chystajú biologickí rodičia

VEĽKÝ ŠARIŠ / Profesionálny otec jedenapolročnej Simonky je obvinený zo smrti dievčatka. Záchranári ho našli bez známok života v dome profesionálnych rodičov. Mala viacero zranení. Simonke už chystajú pohreb.

Tridsaťsedemročného profesionálneho rodiča polícia obvinila a sudca vzal do väzby. Voči rozhodnutiu súdu sa odvolal a vo väzbe bude čakať na rozhodnutie odvolacieho krajského súdu.

Pitva ukázala, že Simonka utrpela mnohopočetné poranenia. Okrem pomliaždenín malo natrhnuté črevá s vnútorným krvácaním.

Dievča pochovajú vo Veľkom Šariši v utorok. Na pohrebe sa chcú zúčastniť aj biologickí rodičia. Tí sa obrátili na matriku, či môžu prísť. "Samozrejme môžu prísť," uviedla matrikárka z Mestkéo úradu vo veľkom Šariši Iveta Perecárová.

Téme sa venuje Vladimír Jurek:

tragédia sa podľa informácií TV JOJ stala v piatok. Keď záchranári prišli do domu vo veľkošarišskej mestskej časti Kanaš, dieťa nedýchalo.

Podľa polície bol v dome profesionálny otec s tromi malými deťmi. "Profesionálny vodič bol obvinený zo zločinu zabitia," uviedla v piatok hovorkyňa polície Jana Migaľová. 

Profesionálna rodina

Základným znakom profesionálneho rodičovstva je to, že dieťa má byť v rodine čo najkratšie. "Profesionálny rodič je zamestnanec detského domova, ktorý sa stará o dieťa vo svojej vlastnej rodine," vysvetlila Mária Marcinová z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny

Potenciálni profesionálni rodičia musia absolvovať prípravu na profesionálne vykonávanie náhradnej starostlivosti. Tá záleží od vzdelania. Môže byť v rozsahu 40 alebo 60 hodín. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy