Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Šialená naháňačka po Lučenci. Padli aj varovné výstrely
Zdielať na
Krimi

Šialená naháňačka po Lučenci. Padli aj varovné výstrely

LUČENEC / Streľbou sa skončila policajná naháňačka v centre Lučenca. Mladý vodič nerešpektoval výzvu hliadky na zastavenie a dupol na plyn. Asi 100-kilometrovou rýchlosťou unikal ulicami mesta. Nakoniec spôsobil nehodu a dal sa na útek.

Policajti zastavovali strieborné auto v centre Lučenca. Vodič ich ale odignoroval a tak sa začala naháňačka.

"Policajná hliadka počas celého prenasledovania použila svetelné i zvukové signalizačné zariadenia, aby upozornila účastníkov na hroziace nebezpečenstvo," potvrdila banskobystrická krajská hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Ignoroval výzvy

Mladý vodič nebezpečne uháňal ulicami mesta. Policajti ho prenasledovali. "Použili výzvu cez megafón, aby vodič zastavil vozidlo. Nereagoval," dodáva Petrovičová.

Na šialenú jazdu napokon doplatil starší manželský pár. Vodič vyletel z vedľajšej cesty bez toho, aby zastavil a vrazil priamo do ich auta. "Išli sme po hlavnej a vyletel na nás. Narazil do nás," hovorí vodič Ján.

Pár pri nehode neutrpel vážne zranenia. Mladý vodič sa ale ani po nehode nevzdal. Vyskočil z auta a dal sa na útek.

Varovné výstrely

Muža nezastavili ani dva varovné výstrely do vzduchu. Asi po 100 metroch ho ale policajti chytili. Následne ho podrobili dychovej skúške, ktorá bola negatívna, no vyšetrenie v nemocnici ukázalo, že 23-ročný Mário šoféroval pod vplyvom drog.

Toto nebolo prvé mladíkovo vyčíňanie. Aj v marci tohto roku sa snažil uniknúť policajnej hliadke, ktorá po ňom strieľala. Naháňačka sa skončila v obci Vidiná. Máriovi odobrali vodičský preukaz, no právoplatne uložený zákaz šoférovania mu ešte nebol.

Počas naháňačky po Lučenci museli policajti použiť aj pištole, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy