Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
V Hodruši-Hámre sa zrazili dve autá, spolujazdkyňu (67) transportoval vrtuľník
Zdielať na

V Hodruši-Hámre sa zrazili dve autá, spolujazdkyňu (67) transportoval vrtuľník

HODRUŠA / HÁMRE - Pri dopravnej nehode v obci Hodruša-Hámre (okres Žarnovica) sa zranili traja ľudia. Pre 60-ročnú spolujazdkyňu letel záchranársky vrtuľník. Vodiči oboch áut skončili v nemocnici.

Leteckí záchranári štartovali z Banskej Bystrice. Stav 60-ročnej ženy, ktorá sedela na mieste spolujazdca bol vážny. Vrtuľník musel pristáť na ihrisku v neďalekej Žarnovici, keďže priamo na ceste to nebolo možné.

"Žena utrpela rozsiahle vnútorné zranenia, bola prevezená do banskobystrickej nemocnice," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Mimo cesty

Auto, v ktorom sedela zranená žena so svojim manželom skončilo po náraze mimo cesty. Zo zdemolovaného vraku jej pomáhali hasiči. "Von sme ju dostali pomocou hydraulického zariadenia," uviedol veliteľ hasičov Jozef Bóna.

Lekári ošetrili aj vodičov oboch áut, ktorí utrpeli vážne zranenia. Previezli ich do nemocnice. Podľa hovorcu operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby mali zranenú hlavu a hrudník. "Previezli sme ich do nemocnice v Žiari nad Hronom," dodal Chmel.

Zmätok pri vychádzaní

Príčina nehody zatiaľ nie je známa. Podľa polície urobil chybu 67-ročný vodič, ktorý zazmätkoval počas vychádzania z bočnej cesty. Vodič Fiatu sa snažil zrážke zabrániť, prudko brzdil. Na ceste boli viditeľné niekoľko metrov dlhé stopy po brzdení.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy