Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Motorkári sa zrazili s traktorom. Jeden nehodu neprežil
Zdielať na

Motorkári sa zrazili s traktorom. Jeden nehodu neprežil

STARÁ ĽUBOVŇA / Dvaja kamaráti sa vybrali povoziť na terénnej motorke, ale adrenalínový zážitok sa v sekunde zmenil na tragédiu. Po zrážke s traktorom zostali na ceste ležať dve nehybné telá. Spolujazdca viezol do nemocnice vrtuľník, vodič nehodu neprežil.

Do obrovského kolosu narazila terénna kroska, na nej sa viezli dvaja muži. Dopadlo to desivo. Vodič je mŕtvy, dolámaný spolujazdec bojuje o život.

Traktory boli dva, jeden sa dostal na cestu, ten druhý z tohto poľa práve vychádzal. "Ja som bol na ceste, aj som im blikal, aby spomalili, ale oni nereagovali a začali brzdiť až vtedy, keď zbadali traktor. To už narazili do predného kolesa," povedal vodič prvého traktora.

Bez papierov

Smutné je, že nebohý vodič nemal papiere na to, aby motorku riadil a všetko nasvedčuje tomu, že s motorkou nemal na ceste, čo robiť. "Vodič motocykla viedol motocykel, ktorý bol bez evidenčného čísla a v čase nehody bol vodič bez vodičského oprávnenia," vysvetľuje hovorca policajnéhozboru Daniel Džobanik.

Zrejme sa Ján len tak vybehol povoziť, na nohách mal len letnú obuv. Jemu už záchranári nedokázali pomôcť, teraz sa všetci modlia za jeho kamaráta.

Zasahoval vrtuľník

"Lekár leteckých záchranárov v spolupráci s posádkou RZP zraneného ošetril, napojil na umelú pľúcnu ventiláciu a vo vážnom stave ho následne previezli vrtuľníkom do nemocnice v Košiciach," informuje hovorkyňa ATE Zuzana Turočeková.

Na mieste tragédie bola redaktorka Mária Pavlíková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy