Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajti naháňali mladíka 25 kilometrov, zablokovali ho v strede cesty
Zdielať na

Policajti naháňali mladíka 25 kilometrov, zablokovali ho v strede cesty

LUBLIN / Poľskí policajti naháňali cestného piráta na diaľnici neďaleko Lublinu. Vodiča najskôr policajti zastavili a vyzvali ho, aby sa podrobil dychovej skúške. Ušiel a policajti ho naháňali 25 kilometrov.

"Prenasledovanie trvalo 25 kilometrov, porušil všetky predpisy aké sa dali. Nakoniec vošiel do Lublinu," hovorí vyšetrovateľ Krzystof Lach.

Vletel na chodník

Tam ho chceli zablokovať policajti, vtedy mladý šofér vyšiel so svojim autom na chodník. "Skoro zrazil niekoľko osôb. Rozhodli sme sa preto rázne zakročiť," opísal zasahujúci policajt Kamil Zarendowski.

Policajti nakoniec do auta narazili čím ho zablokovali a znemožnili mu Ďalšiu jazdu. Ani potom sa mladík nechcel vzdať. "Zamkol sa v aute a nechcel vystúpiť. Policajti museli vybiť okno a vytiahnuť ho násilím. Potom ho previezli na testy a ošetrenie do nemocnice," uviedla hovorkyňa poľskej polície Katarzyna Cislo.

Zranený policajt

Pri zásahu sa zranil jeden z policajtov, ktorého museli záchranári previezť do nemocnice. Jeho stav je stabilizovaný. Mladého vodiča už obvinili. "Prokurátor ho už obvinil z verejného ohrozenia, muž odmietol vypovedať, takže nevieme, aký bol jeho motív," uviedol zasahujúci policajt. V prípade dokázania viny mladíkovi hrozí trojročný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy