Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Naháňačka v Česku: Slovák sa rútil závratnou rýchlosťou, skončil v poli
Zdielať na
Krimi

Naháňačka v Česku: Slovák sa rútil závratnou rýchlosťou, skončil v poli

PRAHA / V Česku sa 46-ročný Slovák snažil uniknúť policajtom. Neváhal pri tom riskovať. Pri úteku mu namerali rýchlosť až dvesto kilometrov za hodinu. V aute navyše viezol látky na výrobu pervitínu.

Českí colníci najprv Renault so slovenským evidenčným číslom sledovali. Po chvíli sa rozhodli ho zastaviť a vodiča skontrolovať. Vodič auto odparkoval na odstavnej ploche, no keď sa colníci k vozidlu priblížili, vodič dupol na plyn.

Nereagoval

Šofér na výzvy o zastavení vôbec nereagoval. Miestami sa rútil dvestokilometrovou rýchlosťou.

"Vodič vo svojej zbesilej jazde, keď nebezpečne kľučkoval medzi ostatnými vozidlami, pokračoval cez Pražský okruh na diaľnici D1," uviedla hovorkyňa colného úradu Yvona Matějková.

Skončil v priekope

Keď sa ho colníci opäť pokúsili zastaviť, vodič prudko odbočil do zasiateho poľa a zišiel do priekopy. Rýchlo vybehol z auta a utekal k plotu.

"Colníci muža dostihli a za použitia donucovacích prostriedkov, hrozby namierenou strelnou zbraňou a priložením pút ho obmedzili na osobnej slobode. V mieste medzi dolapením a jeho vozidlom našli tri igelitové vrecia, ktoré boli plné bielych tabletiek," doplnila Matějková.

Pervitín

Na miesto privolali aj psovodov so psami cvičenými na vyhľadávanie drog. Okrem nájdených vriec tak objavili aj prekurzory, teda východiskové látky na výrobu drog.

Z 30 kilogramov nájdených tabletiek liekov Cirrus by sa dalo vyrobiť až osem kilogramov pervitínu. "Zadržané lieky totiž obsahujú pseudoefedrín. Látku, ktorá je na jeho výrobu zneužívaná. Odhad ceny 8 kilogramov drog predávaných bežne po jednogramových dávkach na čiernom trhu vynesie 8 miliónov českých korún (vyše 295 tisíc eur)," uviedla Matějková.

Slovákovi hrozí až desaťročné väzenie.

Slovák sa snažil uniknúť českým colníkom, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy