Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Naháňačka v Liptovskom Mikuláši. Opitý vodič sa na úteku zrazil s policajtmi
Zdielať na

Naháňačka v Liptovskom Mikuláši. Opitý vodič sa na úteku zrazil s policajtmi

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / V noci z piatku na sobotu sa o prácu policajtom v Liptovskom Mikuláši postaral podnapitý vodič. Jeho rýchla a bezohľadná jazda upútala pozornosť hliadky. Keď sa muža snažili zastaviť, ten dupol na plyn. Počas naháňačky sa zrazil s policajným autom.

Policajti merali rýchlosť v Liptovskom Mikuláši na ulici 1. mája na hlavnom ťahu cez mesto. Krátko po jednej v noci namerali vodiča, ktorý išiel 92 kilometrovou rýchlosťou.

Policajti na neoznačenom volkswagene začali tmavé BMW prenasledovať. Vodič dupol na plyn a podľa informácií TV JOJ sa ulicami mesta rútil až 150 kilometrovou rýchlosťou. Policajti požiadali o pomoc ďalšiu hliadku.

"Unikajúci vodič nereagoval na znamenie na zastavenie a pri pokuse obísť služobné motorové vozidlo Kia Ceed, ktoré ho blokovalo na trase úniku, došlo k zrážke," informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Neďaleko miesta kolízie, napokon policajti cestného piráta donútili zastaviť. Za volantom sedel 29 ročný Michal z neďalekej obce.

"U vodiča bola po dopravnej nehode vykonaná dychová skúška, pri ktorej mu policajti namerali 1,08mg na l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,25 promile," informovala Balogová.

Stíhajú ho

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na tritisíc eur. Je veľkým šťastím, že sa pri naháňačke nikto nezranil.

Michal strávil noc v cele policajného zaistenia a čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Stíhajú ho na slobode.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy