Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mário unikal pred policajtami dvestovkou, nezastavili ho ani výstrely
Zdielať na
Krimi

Mário unikal pred policajtami dvestovkou, nezastavili ho ani výstrely

VIDINÁ / Dvadsaťtriročný mladík z Lučenca unikal pred policajtami dvestokilometrovou rýchlosťou. Nereagoval ani na výzvy policajtov, ktorí ho chceli zastaviť. Naháňačka sa začala v centre Lučenca, policajti po auta strieľali.

Šialená jazda dvadsažtriroťného Mária sa skončila v dedine Vidiná pri Lučenci. Vodič odstavil auto a snažil sa utiecť po svojich. Po pár metroch policajti mladíka chytili.

"Počul som že ho naháňali. Vyskočil z auta a dole ho chytili," opisuje obyvateľ Vidinej.

Nezastavil na STOP-ke

Naháňačka sa začala krátko pred siedmou večer v Lučenci, keď Mário nezastavil na STOP-ke priamo pred očami policajtov.

Okamžite sa za mladíkom vydali, ten ich ignoroval a dupol na plyn. Unikal po hlavnom ťahu na Zvolen, kde zabočil do obce Vidiná. Policajti použili varovné výstrely, dvakrát zasiahli auto. "Počul som policajnú sirénu. Vyšiel som von a vzápätí sa ozvala streľba," hovorí obyvateľ Vidinej. "Boli to minimálne tri rany," dodáva obyvateľ.

"Použitie donucovacích prostriedkov bolo vyhodnotené ako oprávnené a opodstatnené," uviedla hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. Podľa hovorkyne mladík nebol zranený.

Toxikológia pozitívna

Ešte v noci Máriovi odobrali moč, aby zistili, či pred jazdou nepožil drogy. Toxikologické vyšetrenie bolo pozitívne. "Na základe výsledkov expertízy dopravná polícia rozhodne, ako bude vo veci ďalej postupovať," uviedla hovorkyňa polície Faltániová.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy