Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Polícia ukončila technopárty v Bratislave, akcia rušila nočný kľud
Zdielať na

Polícia ukončila technopárty v Bratislave, akcia rušila nočný kľud

BRATISLAVA / Niekoľko tisíc ľudí v okolí Bratislavy malo problémy so spaním. Nie je za tým žiadna epidémia, ale technopárty, z ktorej sa šíril neznesiteľný hluk.Krimi štáb na miesto dorazil spolu s mestskou políciou a starostom Ružinova.Ten zostal šokovaný z toho, čo na mieste videl.

Krátko po desiatej hodine večer prišiel na miesto konania párty starosta Ružinova, aby sa presvedčil, ako to na tamojšej technopárty vyzerá s hlukom.

Hneď po príchode bolo zjavné, že dochádza k rušeniu nočného kľudu a že hudba je príliš hlasná. Keď starosta v doprovode mestskej polície zamieril k stánku s občerstvením, zistil ďalší nedostatok.

Vyhrotená situácia

Aj keď organizátori nahlásili technopárty ako kultúrnu akciu, na mieste sa predávalo nielen pivo, ale aj tvrdý alkohol. Situácia na mieste sa ale začala vyhrocovať.

Jeden z účastníkov akcie sa naviac priamo pri stánku s občerstvením vyzliekol nohavice a ukazoval prirodzenie, narušoval tak verejná poriadok.

Akciu zrušil

Potom, čo sa starosta telefonicky presvedčil, že sa hlasné dunenie a tupé zvuky rozliehajú opäť až niekoľko kilometrov za Bratislavu a ľudia sa zase sťažujú, rozhodol sa k ráznemu kroku. "Potom, čo som videl, že sa účastníci správajú arogantne, nemajú tu organizáciu, rozhodol som sa túto akciu okamžite ukončiť," uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár.

Na miesto musel prísť štátna polícia. Keď organizátori pochopili, že situácia je vážna, snažili sa so starostom dohodnúť.

Zavarili si...

Starostovi ale došla trpezlivosť, odmietol riskovať ďalšie stovky sťažností od obyvateľov. Organizátori tvrdili, že ich akcia nočný kľud neruší. Aj keď merač hluku nemali. "Nočný kľud tlo určite neruší," hovorí organizátor akcie.

Organizátori akcie si poriadne celou situáciou zavarili. Existuje záznam o rušení nočného kľudu a starosta na tomto mieste už akciu nepovolí.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy