Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia chytila nahého muža v bývalom koncentračnom tábore v Osvienčime
Zdielať na

Polícia chytila nahého muža v bývalom koncentračnom tábore v Osvienčime

OSVIENČIM / Z bývalého koncentračného tábora v Osvienčime vyviedla polícia nahého muža. Pokúsil sa preniknúť do vnútra dnes už múzea z obdobia druhej svetovej vojny. Mladý muž je v opatere lekárov.

Mladík sa vyzliekol na parkovisku pred koncentračným táborom a následne sa doňho pokúsil prebehnúť. Všimla si ho ochranka. "Musela zasiahnuť naša ochranka. Muž bol agresívny a nechcel sa znova obliecť, preto sme privolali políciu," uviedol hovorca múzea Bartosz Bartyzel.

Psychiatrické vyšetrenie

Polícia po príchode na miesto muža v sprievode záchranárov previezla do nemocnice. Tam má mladík podstúpiť psychiatrické vyšetrenia. Prokurátor ho zatiaľ nemohol vypočuť.

"Čakáme na výsledky psychiatrických vyšetrení, či muž vedel rozoznať nebezpečie svojho konania alebo či nepožil nejaké omamné a psychotropné látky," uviedla hovorkyňa polície Malgorzata Jurecka.

Incidenty pred táborom

Ročne múzeum navštívi viac ako jeden a pol milióna bežných turistov. Nejde o prvý takýto prípad. V minulosti ľudia napríklad hajlovali pod vstupnou bránou do tábora, alebo z neho kradli historické predmety.

"Ľudia tu prichádzajp nielen, aby spoznali históriu, ale predovšetkým pre to, aby sa mohli pomodliť a zamyslieť sa. Bohužiaľ stávajú sa aj takéto prípady," uviedol hovorca múzea Bartosz Bartyzel.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy