Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pri obci Slavnica zahynul pri zoskoku parašutista
Zdielať na

Pri obci Slavnica zahynul pri zoskoku parašutista

SLAVNICA / V obci Slavnica v okrese Ilava v utorok pri zoskoku zahynul parašutista. Ako potvrdila trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, zraneniam po páde podľahol 59-ročný Peter z Trenčína.

Podľa Antalovej polícia prípad vyšetruje, príčina úmrtia zatiaľ nie je známa. Podľa doterajších zistení došlo počas zoskoku k rotácii parašutistu a následne k jeho pádu.

"Bol to pán, ktorý skákal pred štyridsiatimi rokmi, teraz sa k tomu vrátil, robil si základný kurz parašutistický," hovorí inštruktor.

Všetko bolo v poriadku

Spočiatku všetko prebiehalo podľa plánu. V lietadle sa nachádzal pilot, jeden inštruktor a dvaja parašutisti. Tí vyskočili. Peter bol však o pár minút mŕtvy.

Polícii prípad nahlásili o 11:30, pričom na miesto bola privolaná aj lekárska záchranná služba, ktorej príslušníci parašutistu oživovali. Muž zraneniam podľahol o 12:35.

"Záchranári sa po príchode na miesto snažili 59-ročného muža niekoľko desiatok minút oživovať. P odľahol viacerým mnohopočetným zraneniam celého tela," informuje hovorca OS ZZS Boris Chmel.

Minimum svedkov

Na vyšetrovaní s políciou spolupracuje aj hlavný inšpektor parašutizmu Leteckého a námorného vyšetrovacieho úradu.

"Presná príčina smrti sa určí až pri pitve. Nedala som zdravotnú, ale súdnu, pretože tam bolo minimum svedkov," vysvetľuje svoje rozhodnutie obhliadajúca lekárka Anna Hofierková.

Červený Kameň

Ani nie pred mesiacom sa stala takmer identická udalosť. Pri Červenom Kameni sa zrazili dve lietadlá, v ktorých sedeli parašutisti. 

Na palube oboch lietadiel bolo 38 osôb, sedem z nich bolo na mieste mŕtvych. 

Téme sa venuje redaktor Pavol Čertík:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy