Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Malackí policajti zatkli po protestoch troch ľudí
Zdielať na

Malackí policajti zatkli po protestoch troch ľudí

MALACKY / Polícia zatkla v sobotu podvečer v Malackách troch ľudí. Nedokázali sa totiž hodnoverne preukázať. Malackí policajti sprísnili kontroly, keďže sa do mesta z Bratislavy presunula časť účastníkov protestu proti islamizácii Európy a imperializmu USA.

Na Továrenskej ulici v Malackách policajti  troch ľudí, ktorí sa nevedeli pri kontrole hodnoverne preukázať. Informoval o tom bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Polícia ich odviedla na oddelenie.

Negatívny postoj

V sobotu bol v Bratislave Celonárodný občiansky protest s názvom "Spoločne za Slovensko, proti islamizácii Európy a imperializmu USA".

Z hlavného mesta sa niektorí z účastníkov protestu presunuli do Malaciek, kde chceli vyjadriť negatívny postoj k stanovému mestečku, v ktorom budú podľa organizátorov protestu ubytovaní migranti.

Bez problémov

Občiansky protest v Bratislave, ktorý prišla podporiť približne tisícka ľudí, organizátori ukončili približne o 17:30, zaobišiel sa bez problémov či výtržností.

V hlavnom meste sa v sobotu konalo aj podujatie zamerané na prejavenie solidarity k utečencom pod názvom Výzva k ľudskosti.

"Pred, počas ani po skončení verejných zhromaždení sme nezaznamenali prípady narušenia verejného poriadku, prípadne páchanie protiprávnej činnosti. V priebehu verejného zhromaždenia však bola jedna osoba predvedená na oddelenie Policajného zboru, pretože sa nevedela hodnoverným spôsobom preukázať," vysvetlil Szeiff. 

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy