Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Sučanoch horel veľkokapacitný senník, hasiči minuli 600-tisíc litrov vody
Zdielať na
Krimi

V Sučanoch horel veľkokapacitný senník, hasiči minuli 600-tisíc litrov vody

MARTIN / Veľkokapacitný senník horel večer v obci Sučany pri Martine. Vyzerá to, že ho pravdepodobne niekto zapálil. S plameňmi bojovali hasiči takmer z celého Turca. Použili približne 600-tisíc litrov vody a hasili celú noc, dokonca ešte aj na druhý deň.

Senník začal horieť krátko po siedmej hodine večer v obci Sučany. Pomáhal kto mohol. Okrem profesionálnych hasičov zasahovali obecní hasiči zo Sučian a ďalší dobrovoľníci.

Plamene ktoré sa začali šíriť z veľkokapacitného senníka si všimol zamestnanec družstva. "Bol som sa  pozrieť v maštali na dobytok.Keď som vyšiel von, zrazu som zbadal oheň," hovorí zamestnanec Štefan.

Stovky zvierat

"Operačné stredisko povolalo jednotky z okresu Martin s veľkokapacitnými cisternami. Po príchode na miesto požiaru sme v prvom rade začali chrániť budovy v okolí požiaru," uviedol veliteľ zásahu sučianskych hasičov Peter Slobodník.

Ak by sa požiar rozšíril na blízke budovy šlo by o katastrofu, v nich sú totiž stovky hospodárskych zvierat. Minimálne dvesto kusov kráv - dojníc a taktiež teliatka.

Pyroman

Ľudia, ktorí na družstve pracujú sú presvedčení o tom, že budovu, v ktorej boli uskladnené tony sena, niekto zapálil. Tento týždeň ide totiž už o tretí požiar v dedine. Ako povedal zamestnanec družstva, je možné, že ide o pyromana alebo podpaľača.

V senníku vraj prespával bezdomovec, dôkazom je aj matrac a topánky, ktoré hasiči vytiahli z horiaceho pekla. Bezdomovca ale večer nikto nevidel. Hasiči z celého Turca mali čo robiť do rána, seno rozhrabávali pomocou ťažkej techniky.

Kým plamene dostali pod kontrolu, použili až 600-tisíc litrov vody. Pomocou kyvadlovej dopravy vozili hasiči vodu z najbližšieho jazera. Už teraz je zrejmé, že škody po požiari budú obrovské, vyčíslené ale zatiaľ ešte nie sú.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy