Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na východe Slovenska horela Smolnícká píla, zasahovali desiatky hasičov
Zdielať na

Na východe Slovenska horela Smolnícká píla, zasahovali desiatky hasičov

SMOLNÍCKA PÍLA / V Smolníckej Píle, ktorá je časťou Mníška nad Hnilcom (okres Gelnica) horí. Pri požiari zhorelo uskladnené drevo a dve drevospracovateľské haly. Na mieste zasahujú desiatky hasičov.

Pri rozsiahlom požiari v Smolníckej píle podľa reportéra TV JOJ Matúša Gavláka zasahuje približne 50 profesionálnych aj dobrovoľnych hasičo z okresu Spišská Nová Ves a Gelnica.

Štvrté štádium

K požiaru vyrážali gelnickí hasiči krátko pred štvrtou hodinou ráno. Plamene už boli v štvrtom štádiu horenia. Ohrození boli i obyvatelia píly. Podľa vlastných slov sa boja, že prišli o vzácnu robotu v hladovej doline.

Hasiči plamene skrotili približne po troch hodinách. "Prvotné nasadenie bolo na ochranu obytných domov. Zásahom profesionálnych aj dobrovoľných hasičov sa podarilo zachrániť aj vedľa stojacu halu," uviedol krajský riaditeľ košického hasičského zboru JoZef Fedorčák. "Spadla strecha, ktorá je plechová," dodal.

TV JOJ

Príčina ani škody zatiaľ nie sú známe.

Hrozba evakuácie

Neďaleko píly sú domy, v ktorých býva približne desať ľudí. Pre podozrenie, že sa oheň rozšíri, ochladzovali aj ich domy.

TV JOJ

Hrozila ich evakuácia, ktorá nakoniec nebola potrebná.

Horela píla, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy