Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vážna nehoda na R1. Pri Banskej Bystrici sa zrazili autá s kamiónom
Zdielať na
Krimi

Vážna nehoda na R1. Pri Banskej Bystrici sa zrazili autá s kamiónom

BANSKÁ BYSTRICA / Na vjazde do Banskej Bystrice sa v pondelok popoludní stala vážna dopravná nehoda. Na R1 vbehlo osobné auto priamo pod kolesá nákladiaku. Šofér auta skončil v nemocnici s vážnymi zraneniami.

Z výjazdu z R1 vbehlo auto priamo na súbežnú cestu, a to rovno pod kolesá nákladného auta. Šofér už nemohol nijako zareagovať.

"Vodič osobného motorového vozidla Peugeot pri zchádzaní z R1 nedal prednosť vozidlám idúcim po hlavne ceste," informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Štyridsaťpäťročný muž z Očšadnice ostal vo svojom zdemolovanom aute zakliesnený, dostať sa z vraku von mu pomohli hasiči.

Dobrzdiť už nestihol ani ďalší vodič z protismeru a do áut nabúral. Náraz bol poriadne silný, v aute vystrelili oba airbagy.

Traja zranení

Všetkých troch vodičov záchranári ošetrili na mieste nehody a previezli do banskobystrickej nemocnice.

"Dvaja pacienti sú momentálne v diagnostike, budú hospitalizovaní, ich stav je stabilizovaný," informovala hovorkyňa banskobystrickej nemocnice Ružena Maťašeje.

Aj napriek tomu, že križovatka je jasne označená dopravnými značkami, vážnych nehôd s ťažkými zraneniami je tu stále veľa.

"Križovatka je dosť náročná, kde sa schádza z diaľnice na malom úseku, vodiči prehliadnu značku Daj prednosť v jazde a idú aj veľkou rýchlosťou," potvrdzuje Erik Mydliar z odťahovej služby.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy