Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dodávka narazila na D1-ke do kamióna, spolujazdec bojuje o život
Zdielať na
Krimi

Dodávka narazila na D1-ke do kamióna, spolujazdec bojuje o život

PIEŠŤANY/hLOHOVEC - Na diaľnici D1 medzi Piešťanmi a Hlohovcom sa dopoludnia stalo niekoľko dopravných nehôd. Jedna z nich sa stal pod železničným mostom na úrovni obce Jaslovské Bohunice. Zranili sa traka ľudia, zasahovať musel aj vrtuľník.

Traja muži v dodávke po prerazení zvodidiel vpálili autom do mostného piliera. Nehode predchádzala podľa polície chyba vodiča dodávky. Z nezistených príčin vo veľkej rýchlosti nezvládol riadenie.

Zakliesnení pasažieri

"Dnes okolo deviatej hodiny narazilo pri výjazde na Bučany auto Fiat Ducatto do návesu idúceho kamióna. V dôsledku zrážky Fiat odhodilo do mostného piliera," uviedla policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

V zdemolovanej kabíne zostali zakliesnení dvaja muži sediaci vedľa vodiča. Von ich dostali hasiči. "Osoby sme vyslobodili pomocou hydraulického zariadenia. Na miesto dorazili dve sanitky a vrtuľník," uviedol veliteľ zásahu Martin Piškula.

Boj o život

Spolujazdec sediaci pri dverách momentálne bojuje o život. "Leteckí záchranári transportovali 53-ročného muža v bezvedomí s viacerými život ohrozujúcimi zraneniami do nemocnice v Nitre," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Ďalších dvoch pasažierov, ktorých previezli sanitkami do trnavskej nemocnice. Dodávka narazila do kamióna zozadu. "Neviem prečo narazil. Možno zaspal, neviem. Bolo to v skorých ranných hodinách, takže všetko je možné," opísal nehodu poľský vodič kamióna.

Presné príčiny nehody vyšetrujú policajti. "Dychové skúšky na alkohol boli u oboch vodičov negatívne," dodala policajná hovorkyňa.

Na mieste nehody bol reportér Ľubo Trautenberger:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy