Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragická nehoda na diaľnici D1. Vodič po silnom náraze zhorel v aute
Zdielať na
Krimi

Tragická nehoda na diaľnici D1. Vodič po silnom náraze zhorel v aute

VAŽEC / Neznámy muž zahynul v nedeľu krátko po 6-tej hodine ráno na diaľnici D1. Auto, ktoré šoféroval, sa po náraze vznietilo a on v ňom zhorel. K tragédii došlo medzi Štrbou a Važcom.

Na úseku diaľnice D1 medzi Važcom a Štrbou sa v nedeľu ráno stala tragická dopravná nehoda. Vodič červenej Fabie zo zatiaľ neznámych dôvodov zišiel veľkou rýchlosťou z cesty ešte pred zvodidlami a bez brzdenia pokračoval v jazde po tráve. Auto následne narazilo do stĺpa a auto sa vznietilo.

"Keď prišli na miesto záchranné zložky, vozidlo bolo celé v plameňoch a vo vozidle sa nachádzal šofér vozidla," uviedol veliteľ zásahu popradských hasičov Ján Marušin.

Neznáma totožnosť

Popradskí hasiči rýchlo auto uhasili, ale vodičovi už pomôcť nemohli. Fabia mala české evidenčné čísla. Policajti však nepoznali totožnosť vodiča, keďže doklady zhoreli vo vozidle. "Totožnosť osoby sa stále preveruje. K objasneniu presnej príčiny nehody boli pribratí aj znalci z odboru dopravy a z odboru zdravotníctva," povedala hovorkyňa Krajskej polície v Prešove Jana Migaľová.

Zamestnanci diaľničnej spoločnosti a policajti rýchlo zabezpečili tento úsek. Dva pruhy uzavreli a autá jazdili len v ľavom pruhu. Vyšetrovatelia potom zaistili stopy. "Policajt z diaľničného oddelenia Mengusovce začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," uviedla Jana Migaľová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy