Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V albánskych horách zastrelili českých turistov Michaela (27) a Annu (36)
Zdielať na
Krimi

V albánskych horách zastrelili českých turistov Michaela (27) a Annu (36)

TIRANA, PRAHA / Dvoch českých turistov v piatok zastrelili na albánskej horskej ceste a vrahovia zhodili ich auto do rokliny, aby smrť obetí pôsobila ako dopravná nehoda. Uviedla to dnes albánska polícia a svedkovia.

Michaela (27) a Annu (36) zastrelili, keď autom odbočili smerom k stanovému táboru vo vysokohorskej oblasti Thethi, obľúbenej lokalite u českých turistov aj napriek tomu, že v roku 2001 tam zmizli traja mladí ľudia.
Podľa českého spravodajského potrálu Novinky.cz obete pochádzajú z okresu Klatovy v Plzenskom kraji. Túto informáciu potvrdilo české ministerstvo zahraničných vecí, ktoré muselo najprv správu oznámiť rodinám.

Podľa prvých informácií, útočníci českých turistov zastrelili a potom ich auto zhodili zo skaly, aby to vyzeralo ako nehoda. Uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na albánsku políciu.

Polícia našla auto v horách v národnom parku Theth, píše český web idnes.cz. V karosérii auta boli stopy po streľbe, vo vnútri auta našli policajti automatickú zbraň. V okolí našli vyšetrovatelia zásobníky a dve nábojnice. Podľa úradov je národný park Theth veľmi obľúbený medzi českými turistami.

Čechov okradli

"Prípad sa vyšetruje ako trestný čin. Muž a žena boli pravdepodobne zavraždení. Ich telá našli v noci z piatka na sobotu vo svojom aute na severe Albánska pri meste Škodra, kam jazdí veľa turistov," povedala hovorkyňa ministerstva zahraničia Michaela Lagronová s tým, že najprv by mali byť informovaní príbuzní obetí.

Agentúra Reuters s odvolaním sa na políciu a očitých svedkov uviedla, že turistov zastrelili v piatok na ceste v horskej oblasti.

Obľúbená destinácia

"Nie je vylúčené, že jeden z útočníkov mohol cestovať s obeťami. Obete boli okradnuté," dodala Lagronová.

Horská divočina v okolí miesta činu, kde skalné vrcholy dosahujú výšku až 2400 metrov, je obľúbená destinácia pre turistov zo západnej a strednej Európy. V obľube ju majú ale aj pestovatelia konope, napriek policajnému zásahu z minulého leta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy