Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragédia pri návrate z pohrebu, Blanka (†55) neprežila zrážku s kamiónom
Zdielať na

Tragédia pri návrate z pohrebu, Blanka (†55) neprežila zrážku s kamiónom

ČIČMANY / Pri Čičmanoch (okres Žilina) sa stala tragická dopravná nehoda. Päťdesiatpäťročný vodič osobného auta narazil do odstaveného kamióna. Z auta hasiči museli vystrihnúť spolujazdkyňu, ktorá aj napriek veľkej snahe záchranárov na mieste nehody zomrela. Rodia sa vracala z pohrebu príbuzného.

Nehoda sa stala v momente, keď chcel kamionista položiť na cestu výstražný trojuholník. "Zastavil som, pozrel som sa či môžem vystúpiť a v tom rana a auto vedľa mňa rozbité," opísal kamionista.

Za volantom Škody Octavie sedel 55-ročný Jozef. Bol na ceste z Rajca, kde bol na pohrebe. Kamión chcel obehnúť, no narazil do jeho ľavej zadnej časti.

Spolujazdkyňa zomrela

V aute zostala zakliesnená 55-ročná Blanka, ktorá sedela na sedadle spolujazdca. Museli ju vystrihnúť hasiči. "Dostala strechou po tvári, utrhlo stĺpiky predný aj stredný," tvrdí kamionista.

"Po vyslobodení sme pani jej poskytovali prvú predlekársku pomoc spoločne so záchranármi," uviedol veliteľ zásahu Miloš Jurkech.

"Záchranári sa po príchode snažili 55-ročnú ženu niekoľko desiatok minút oživovať. Žiaľ neúspešne, podľahla svojim zraneniam," potvrdil hovorca záchranárov Boris Chmel. Cestu pre nehodu policajti uzavreli na viac ako dve hodiny.

Na mieste bola reportérke Andrea Lukoničová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy