Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Čelná zrážka s kamiónom, vodič zo Ždiaru neprežil
Zdielať na
Krimi

Čelná zrážka s kamiónom, vodič zo Ždiaru neprežil

POPRAD / Nemecký podnikateľ zo Ždiaru, zahynul pri dopravnej nehode v Tatranskej kotline v piatok podvečer. Pravdepodobne šiel prirýchlo. Ohrozil tým aj svoju spolujazdkyňu a vodiča z ďalšieho auta.

Zrejme ďalšia rýchla jazda s tragickým následkami. Nebola to ani čelná zrážka, ale z oboch áut na ceste ostal len šrot.

O nákladné auto, ktoré viezlo k zákazníkovi vybavenie kúpelne, sa z ničoho nič zachytilo osobné auto, ktoré sa z protismeru vyrútilo neuveriteľnou rýchlosťou. Na ceste to potom vyzeralo ako po masakri. Všade lietali plechy, rozbité dlaždice, a dokonca aj kúsok návesu.

"Vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať," uviedla hovorkyňa krajskej polície v Prešove Jana Migaľová.

Ťažký šok

Vodičom bol 72-ročný Uwe. Mal vedľa seba mladú 27-ročnú spolujazdkyňu z Lotyšska. On neprežil, ona leží v nemocnici

"Vodič jedného z áut už nejavil žiadne známky života a lekár musel konštatovať smrť. Záchranári ošetrili jeho spolujazdkyňu, ktorá bola v ťažkom šoku," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Lacýková Krčová.

Náraz osobného auta zdemoloval stromy. Nákladiak bol rozbitý na kusy a keď ho chceli hasiči vytiahnuť, museli ho rozrezať na kusy. Vodič nákladiaku nepil, skončil so zraneným palcom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy