Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
18-ročný mladík neprežil haváriu medzi Budčou a Turou
Zdielať na

18-ročný mladík neprežil haváriu medzi Budčou a Turou

BUDČA / Pri tragickej dopravnej nehode medzi obcami Budča a Turá zahynul iba 18-ročný chlapec. Podľa informácií televízie JOJ sa práve vracal domov. Jeho auto v zákrute vynieslo z cesty a strmým zrázom sa skotúľalo medzi stromy. Študenta gymnázia museli zo zdemolovaného vraku vystrihnúť.

Pri dopravnej nehode zomrel 18-ročný vodič Martin. Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, mladý vodič išiel v aute značky Škoda Octavia od Budče smerom do obce Turová.

"Záchranári sa po príchode na miesto pokúšali 18 ročného muža ešte niekoľko desiatok minút oživovať, no žiaľ neúspešne. Napokon podľahol svojim zraneniam," opisuje hovorca OS Boris Chmel.

Drogy

V zákrute prešiel z nezistených príčin do protismeru, zišiel z cesty a ľavou časťou auta narazil do stromu. Auto sa následne prevrátilo a zostalo stáť. Mladý vodič namieste svojim zraneniam podľahol. Polícia nariadila súdnu pitvu a začala trestné stíhanie za usmrtenie.

Pod nehodu sa zrejme podpísala aj neskúsenosť. Martin mal vodičský preukaz a mohol sám šoférovať iba od marca tohto roku. Polícia už pozná aj predbežné výsledky súdnej pitvy. Podľa znalca vodič pred jazdou alkohol nepil. No pozitívne však boli predbežné drogové testy.

Na mieste bola redaktorka Katarína Kováčiková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy