Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Výbuch v garáži zabil Mariána (†36), súd na neho vydal medzinárodný zatykač
Zdielať na

Výbuch v garáži zabil Mariána (†36), súd na neho vydal medzinárodný zatykač

JERICHOV / Pred zákonom sa ukrýval takmer dva a pol roka. Nakoniec ho policajti našli – bol však mŕtvy. Na Mariána z Jerichova vydali v roku 2013 zatykač za podplácanie. Muž v stredu pravdepodobne pripravoval v garáži výbušninu. Tá mu explodovala v priamo v rukách.

"Niečo mu tam asi vybuchlo, lebo sme počuli dosť silnú ranu," povedal sused. K tragédii došlo v garáži rodinného domu v Jerichove v okrese Bánovce nad Bebravou. Po výbuchu zostal v garáži ležať 36-ročný muž.

"Muž manipuloval s doposiaľ neznámou nebezpečnou látkou a materiálom, pričom došlo k výbuchu," uviedol hovorca Krajskej polície v Trenčíne Pavol Kudlička.

Devastačné zranenia

Do garáže okamžite utekal jeho otec. Tomu sa naskytol hrozný pohľad. Jeho syn ležal v kaluži krvi. Tlaková vlna mu spôsobila rozsiahle devastačné zranenia. "Po našom príchode sa na mieste nachádzalo vozidlo rýchlej lekárskej pomoci, osobe už nebolo možné pomôcť," povedal veliteľ zásahu hasičov z Bánoviec nad Bebravou Milan Šebeň.

Marián bol policajtom veľmi dobre známy. So zákonom mal problémy od mladosti. Posledného dva a pol roka sa neustále ukrýval. Bol totiž na neho vydaný zatykač. "Polícia vyhlásila pátranie po Mariánovi na základe vydaného Európskeho zatykaču," upresnil Pavol Kudlička.

Európsky zatykač

"Sudca špecializovaného trestného súdu vydal na Mariána K. Európsky zatýkací rozkaz 4 februára 2013. Osoba je obžalovaná z prečinu podplácania, ktorého sa mala podľa obžaloby dopustiť v roku 2010," uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Katarína Kujdáková.

"Pokiaľ viem, tak sedel v Rakúsku za krádeže áut vo vyšetrovacej väzbe. Policajti chodili k nemu bežne na domové prehliadky. Už sme si na to zvykli. Kšeftoval s autami, bol to autičkár," povedal Mariánov sused.

Smrteľná explózia

Osudnou sa mu stala manipulácia s neznámou látkou. Nie je vylúčené, že sa pokúšal zostrojiť nástražný výbušný systém. Ten mu však explodoval v rukách. Policajti priestor po tragédii uzavreli na niekoľko hodín.

Privolaní boli aj špecialisti z kriminalisticko-expertízneho ústavu. Tí zaisťovali stopy na mieste činu do neskorej noci. Podľa našich informácií mal muž v tele množstvo drobných črepín. Experti sa budú snažiť zistiť, aký predmet mu v ruke explodoval.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy