Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Explózia pri Novom Meste nad Váhom: Pred dverami domu vybuchol granát
Zdielať na
Krimi

Explózia pri Novom Meste nad Váhom: Pred dverami domu vybuchol granát

KOČOVCE / Silná explózia v noci zo stredy na štvrtok otriasla obcou Kočovce v okrese Nové Mesto nad Váhom. Pred dvere rodinného domu, v ktorom spala nič netušiaca rodina, niekto hodil odistený granát. Terčom útoku je pravdepodobne bývalý starosta.

Obyvateľov Kočoviec vytrhla zo spánku ohlučujúca rana. Krátko po explózii obsadili jeden z rodinných domov policajti a pyrotechnici. Stopy zaisťovali niekoľko hodín.

Útok na exstarostu

V dome býva bývalý starosta obce s rodinou.

"V skorých ranných hodinách vybuchla za rodinným domom v obci Kočovce doposiaľ neznáma trhavina," potvrdil trenčiansky krajský hovorca Pavol Kudlička.

Nikto sa nezranil

Útok neznámeho páchateľa bol úmyselný. Na dvor rodinného domu sa páchateľ dostal cez susediace záhrady, kde mal po sebe nechať aj diery v plotoch. Pred dvere terasy umiestnil výbušninu a ušiel.

V čase explózie spali v dome tri osoby, našťastie sa nikto nezranil.

Granát F1

Prípadom sa už zaoberá polícia. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia nedovoleného ozbrojovania a porušovania domovej slobody," dodal Kudlička.

Podľa zdroja blízkeho polícii použil páchateľ takzvaný obranný granát F1 so smrtiacim účinkom až do vzdialenosti dvesto metrov.

Bývalý starosta si útok na svoju osobu vysvetliť nevie.

Na pozemku bývalého starostu Kočoviec vybuchol granát, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy