Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Explózia trhaviny na balkóne: Vzduchom letelo sklo i parapety
Zdielať na

Explózia trhaviny na balkóne: Vzduchom letelo sklo i parapety

PARTIZÁNSKE / V Partizánskom explodovala výbušnina. Neznámy páchateľ ju hodil na balkón bytu, v ktorom žije rodina niekdajšieho bossa podsvetia Petra N. Toho zastrelili ešte v roku 1997 v Banskej Bystrici pred hotelom Lux.

Silný výbuch zdemoloval balkón bytovky na najväčšom sídlisku v Partizánskom. Na miesto razom vyrazili policajti i pyrotechnici.

"Neznámy páchateľ vhodil cez balkónové dvere neznámu výbušninu," ozrejmuje trenčianska krajská hovorkyňa Elena Antalová. Tlaková vlna rozbila okná.

Sklo, parapety i veci

Po okolí následkom explózie letelo sklo, parapety i veci, ktoré boli na balkóne. "Prádlo má po stromoch," hovorí suseda Anna Martišková.

Výbuch napáchal len materiálne škody. Nikto sa nezranil. V čase explózie bytom v byte spala majiteľka bytu spolu s dcérou.

Byt údajného bossa podsvetia

Kedysi patrila nehnuteľnosť údajnému bossovi partizánskeho podsvetia Petrovi N. Toho zastrelili ešte v roku 1997 v Banskej Bystrici. "Je to mafia, vybavujú si účty," tvrdí suseda. Motívom útoku mali byť peniaze. 

Útok nebol prvý svojho druhu. Už v minulosti tu neznámy útočník nastražil výbušninu. "Aj granát hodili spredu," hovorí Anna Martišková.

Policajti okamžite uzavreli okolie. Zaisťovali stopy a snažili sa zistiť, aká trhavina na balkóne vybuchla.

Podľa predbežných zistení malo ísť o priemyselnú trhavinu. Po páchateľovi policajti intenzívne pátrajú.

Na balkóne paneláku vybuchla trhavina, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy