Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V egyptskom Luxore vybuchla po útoku atentátnika bomba
Zdielať na

V egyptskom Luxore vybuchla po útoku atentátnika bomba

LUXOR / V chrámovom komplexe Karnak na juhu Egypta chceli zaútočiť samovražední atentátnici . Polícia podľa svojho prehlásenia útoky zmarila. Explodovala len jedna nálož. Dvoch z útočníkov policajti zabili, jedného zranili.

Ministerstvo vnútra oznámilo, že nebol zranený žiadny turista. Podľa egyptského ministerstva zdravotníctva sú zranení štyria Egypťania.

Egyptský denník Jaum7 napísal, že dvaja teroristi boli zabití a pri výbuchu bol zranený jeden policajt. Arabská redakcia Sky News hlási, že nálož vybuchla vo chvíli, keď sa k podozrivému automobilu priblížili policajti. K akcii sa zatiaľ neprihlásila žiadna skupina.

Niekoľko zranených

Chrám Karnak je jednou z najvyhľadávanejších atrakcií v krajine, napísal portál televízie Aljazeera. Karnak leží pri Luxore a je po pyramídach v Gize najnavštevovanejším miestom v Egypte. Ročne tam zavíta niekoľko miliónov turistov.

Karnak je druhou najnavštevovanejšou atrakciou v Egypte:

Agentúra Reuters, ktorá hovorila so svedkami tvrdí, že je na mieste niekoľko zranených. Agentúra AP s odvolaním sa na políciu informovala, že sa jej podarilo zmariť ďalšie dva atentátny na rovnakom mieste.

Karnak je chrámový komplex, hlavné kultovné stredisko boha Amona. Je najväčším chrámovým komplexom v Egypte, bol postupne stavaný a rozširovaný po dobu asi 1 500 rokov. 

V Luxore útočil samovražedný atentátnik, pozrite si video: 

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy