Jasno
11°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Mladík prišiel o štyri prsty, hral sa s pyrotechnikou
Zdielať na
Krimi

Mladík prišiel o štyri prsty, hral sa s pyrotechnikou

KRIVÁŇ / V Kriváni pri Detve vo štvrtok večer v garáži rodinného domu explodovala výbušnina. Mladík zrejme experimentoval s pyrotechnikou, no v jednom momente mu vybuchla priamo v rukách. Dvadsaťjedenročnému mužovi odtrhlo niekoľko prstov na ľavej ruke.

Zrazu rana. Explózia bola poriadne silná. Počuli ju i susedia v okolí. "Ozvala sa rana, ako keď granát strelí. Chalanisko prišiel o všetky štyri prsty okrem palca," ozrejmuje sused.

Mladík skončil v nemocnici. "Pacienta sme prijali s devastačnými poraneniami hornej končatiny a popáleninami. Poskytli sme mu urgentnú zdravotnú starostlivosť a stabilizovali sme jeho stav," uviedla Ružena Maťašeje, hovorkyňa nemocnice v Banskej Bystrici.

Dvadsať percent popálenín

Keďže mládenec mal i vážne popáleniny, keď sa jeho stav stabilizoval, transportovali ho na špecializovanú kliniku do Bratislavy.

Pozrite si priloženú reportáž:

"Pacient je stabilizovaný a pri vedomý. Je mimo ohrozenia života. Leží na klinike popálenín a rekonštrukčnej chirurgie," ozrejmila Petra Stano Maťašovská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave. Muž utrpel popáleniny na dvadsiatich percentách tela.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy