Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pyrotechnici vedia, čo vybuchlo chlapcom (10) v rukách
Zdielať na

Pyrotechnici vedia, čo vybuchlo chlapcom (10) v rukách

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Obrovské nešťastie sa v sobotu popoludní stalo na letisku v Spišskej Novej Vsi. V rukách dvoch chlapcov vybuchla munícia. Privolaní pyrotechnici zistili, že chlapci si zapálili 75 milimetrovú delovú ranu.

Dvaja desaťroční chlapci sa hrali na spišskonovoveskom letisku a približne o 16:45 tu zaznel obrovský výbuch. K zraneným chlapcom prišli naraz pomôcť hasiči aj záchranári.

Amputovaný prst

Jeden chlapec sa nachádzal v blízkosti miesta výbuchu, druhého desiatky metrov ďalej. Zasahoval aj vrtuľník, ktorý odviezol mladíka, ktorý mal popálené dolné končatiny, tvár a amputovaný prst do Košíc.

"Chlapec bol pri vedomí a v stabilizovanom stave ho previezli do košickej nemocnice," informuje hovorkyňa VZZS Zuzana Turočeková.

Delová rana

Druhý skončil s popáleninami rúk a panvy v prešovskej nemocnici. O sile výbuchu svedčí aj fakt, že jeden zo záhradkárov v susedstve letiska nám potvrdil, že počul obrovskú ranu. "Dvaja maloletí chlapci našli látku a keďže nevedeli, čo to je, rozhodli sa to zapáliť a došlo k explózii," dodáva riaditeľ OR PZ Jaroslav Dulík.

Na miesto činu prišli neskôr aj pyrotechnici s chemikmi, ktorí identifikovali pyrotechniku. Má ísť o 75 milimetrovú delovú ranu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy