Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Dvom chlapcom vybuchla v rukách munícia
Zdielať na
Krimi

Dvom chlapcom vybuchla v rukách munícia

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / V areáli letiska vybuchla dnes krátko po 17 tej hodine munícia. Podľa našich informácií sa s ňou hrali dvaja chlapci.

Obrovské nešťastie sa v sobotu popoludní stalo v Spišskej Novej Vsi na letisku. V rukách dvoch chlapcov vybuchla munícia. Jedného zo zranených musel previezť vrtuľník do nemocnice v Košiciach, druhého zobrala sanitka do Popradu.

Podľa našich informácií išlo približne o desaťročných chlapcov. Mali popáleniny na celom tele. Na miesto prišli pyrotechnici a zisťujú podrobnosti.

Munícia v škole

S muníciou majú skúsenosti aj žiaci základnej školy v obci Hrochoť neďaleko Banskej Bystrice.

Munícia z druhej svetovej vojny bola v pivnici školy skrytá dlhé roky. Nebyť iniciatívy riaditeľa školy, ktorý nariadil upratovanie suterénu, pravdepodobne by sa ani nenašla. 

Evakuácia budovy

"Je to zhrdzavená okrúhla mína," hovorí školník o náleze. "Som riaditeľom päť rokov, nikdy som na tom mieste nebol a ani riaditeľka predo mnou," čudoval sa riaditeľ školy Marián Medveď.

Budovu evakuovali. "Na miesto bol vyslaný pyrotechnik, ktorý túto muníciu zaistil za účelom zneškodnenia. Zistilo sa, že išlo o protitankovú mínu z obdobia druhej svetovej vojny," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru V Banskej Bystrici Petra Vašková.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy