Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nočný výbuch v centre Dunajskej Stredy. Zhorel známy bar
Zdielať na
Krimi

Nočný výbuch v centre Dunajskej Stredy. Zhorel známy bar

DUNAJSKÁ STREDA / V nedeľu v noci, pred treťou hodinou, začala horieť budova kaviarne a baru v centre Dunajskej Stredy. Podľa svedkov sa najprv ozvali dva výbuchy. Je teda pravdepodobné, že podnik s rozlohou takmer 250 metrov štvorcových niekto úmyselne podpálil. Na mieste zasahovalo 7 áut a 15 hasičov z celého dunajskostredského okresu.

V noci zo soboty na nedeľu, približne o 3-tej ráno, sa z Galantskej cesty v Dunajskej Strede ozvali dva výbuchy. Z budovy z rozlohou približne 250 metrov štvorcových šľahali až 15-metrové plamene.

"Zobudilo ma poplašné zariadenie. Utekali sme k autu, keď sme počuli výbuch," opisuje situáciu otec prevádzkovateľky baru.

"Výbuchy boli dva. jeden silný a druhý slabší," ozrejmuje majiteľ budovy.

Pri horení suchého dreveného skeletu budovy hrozilo, že sa oheň rozšíri aj na okolité domy a obchody. "Ide o drevenú konštrukciu. Našťastie sme to dokázali včas lokalizovať a zabrániť šíreniu požiaru na okolité objekty, ktoré sa nachádzajú vedľa kaviarne," uviedol hasič Tibor Csandal.

Niekdajšiu budovu tlačiarne si pred tromi rokmi prenajala podnikateľka, ktorá tam začala prevádzkovať hojne navštevovanú kaviareň a bar.

Sťažnosti

Nezhody s vedením mesta, kam pravidelne prichádzali podľa majiteľky prevádzky neopodstatnené sťažnosti na hlučnosť, vyústili do súdneho sporu. Budova napriek snahy hasičov kompletne vyhorela.

Príčiny požiaru budú známe až po vyhodnotení expertízy. Hasiči požiar uhasili viacerými prúdmi za súčasného rozoberania konštrukcie budovy. Majiteľ predbežne odhadol vzniknutú materiálnu škodu na 300 tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy