Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dráma v Senci. Východniar podpálil seba aj dom
Zdielať na

Dráma v Senci. Východniar podpálil seba aj dom

SENEC / Šesťdesiatročný muž sa v noci zapálil pred domom svojej exmanželky v Senci. Horiaci dom aj podpaľača ratovali vystrašení majitelia nehnuteľnosti aj susedia. Stav muža je vážny. V nemocnici skončili aj ďalší dvaja ľudia.

Muž prišiel v noci z piatka na sobotu domu exmanželky. Následne seba i okolie domu polial benzínom a zapálil.

Dom aj muža okamžite zachvátili plamene. Tie zobudili jeho bývalú manželku s jej o rok mladším druhom, ktorí utekali hasiť. Ako prví boli na mieste policajti.

"Ich prvotné úkony smerovali na zabezpečenie ochrany tam nachádzajúcich sa osôb, ako aj ich majetku. Zároveň na miesto privolali zdravotnú službu a hasičov," informovala bratislavská tlačová hovorkyňa Tatiana Kurucová.

V kritickom stave

Prečo muž z Michaloviec meral dlhú cestu do Senca a podpálil sa, zatiaľ polícii nie je jasné. S manželkou boli rozvedení niekoľko rokov.

KR HaZZ Bratislava


"Z dosiaľ vykonaného vyšetrovania je v súčasnosti podozrivým zo založenia požiaru 60 ročný Michalovčan, ktorý je v súčasnosti s popáleninami tela hospitalizovaný v jednej z bratislavských nemocníc," potvrdila Kurucová.

Do nemocnice previezli aj obyvateľov domu. "V kritickom stave je muž s popáleninami na vyše deväťdesiatich percentách tela. Muž a žena majú stredne ťažké popáleniny, sú stabilizovaní, mimo ohrozenia života," informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Petra Stano Maťašovská.

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy