Oblačno
19°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Zlodeji mali smolu, odhalila ich policajtka mimo služby
Zdielať na
Krimi

Zlodeji mali smolu, odhalila ich policajtka mimo služby

NITRIANSKY HRÁDOK / V Nitrianskom Hrádku, mestskej časti Šurian, dvaja muži vykradli dom v susedstve kostola. Cudzie tváre v dedine však neušli pozornosti policajtky, ktorá pomohla aj napriek tomu, že nebola v službe.

Osemdesiatdeväťročná Mária išla popoludní do kostola na spoveď, medzičasom sa jej do domu vlámali dvaja muži.

"Ešte dobre, že som išla do kostola. Ja som ich videla, obzerali sa," opisuje Mária. Dom vedľa kostola im evidentne nedal pokoj. Neodradilo ich ani to, že je krátko po tretej popoludní.

Skaza za 10 minút

Neznámi muži pred dverami pani Márie neušli pozornosti policajtky, ktorá sa práve vracala zo služby. "Zvnútra mám retiazku, a za sebou si zavreli, aby tam nikto nedošiel, hľadali peniaze. Neviem, ako mohli za 10 minút spraviť takú skazu," hovorí Mária.

"Hneď ako začuli, že sa tu bavíme, tak cez okno preskočili a išli na Šurany. Keby nebola Brigita, tá policajtka, tak jednoznačne by nikoho nechytili," myslí si Máriina dcéra.

Väzba

Duchaprítomná policajtka zalarmovala aj kolegov a dvaja zlodeji boli už v priebehu 15 minút v chládku cely policajného zaistenia. Obaja muži skončili vo väzbe. "Dvadsaťšesťročný Július z Lučenca a 31-ročný  Peter z Dolných Semeroviec boli obvinení z prečinu krádeže a  porušovania domovej slobody," informuje hovorkyňa policajného zboru Božena Bruchterová.

Na mieste bola redaktorka Drahu Dobrovicsová:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy