Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Triatlonistovi ukradli výstroj, prosí verejnosť o pomoc pri pátraní
Zdielať na
Krimi

Triatlonistovi ukradli výstroj, prosí verejnosť o pomoc pri pátraní

BRATISLAVA / Slovenskému triatlonistovi Marekovi Nemčíkovi ukradli celú športovú výbavu. Na internete zverejnil fotografie podozrivých mužov i ukradnutých veci a dúfa, že ich niekto spozná a opäť mu ich vráti.

Tesne pred odchodom na európsku súťaž zlodeji pripravili triatlonistu o výstroj. Zloženú ju mal v ruksaku v aute. To zaparkoval na kamerami stráženom parkovisku a odišiel asi na desať minút. Za ten čas veci zmizli.

"Mal som tam plavecké neoprény, okuliare, hodinky, počítače, ktoré používam pri pretekoch," vyratúva.

Jeden z podozrivých vošiel spolu s ním do predajne. Komplic medzitým ukradol veci z auta. Okrem špeciálnej výbavy zobral aj jeho osobné veci a hotovosť, ktorú mal pripravenú ako štartovné na preteky. Celková škoda presiahla štyritisíc eur.

Nepraktický lup

Polícia už začala trestné stíhanie vo veci krádeže. "To, že ich chytia, môj problém nerieši. Ja potrebujem svoje veci, aby som mohol pretekať," hovorí športovec.

Aj keď vie, že peniaze už neuvidí, odkazuje zlodejom, že jeho športové oblečenie im bude na nič. Dal si ho totiž vyrobiť špeciálne pre seba.

"Ten človek by musel byť triatlonista a musel by mať rovnakú telesnú štruktúru, aby to mohol použiť. Pre nikoho iného to význam nemá," vysvetľuje.

Odradiť sa nenechal

Mareka ani táto nepríjemná udalosť neodradila. Zobral si oblečenie, ktoré mal doma v zálohe a momentálne smeruje na preteky do Klagenfurtu.

Pozrite si reportáž a pomôžte vypátrať zlodejov:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy