Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ďalšia krádež v Tatrách! Po saniach ukradli záchranárom aj špeciálny batoh
Zdielať na
Krimi

Ďalšia krádež v Tatrách! Po saniach ukradli záchranárom aj špeciálny batoh

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Krádeže v Tatrách pokračujú. Horským záchranárom najskôr niekto ukradol kanadské sane a o dva dni neskôr jednému z tatranských dobrovoľníkov zmizol z auta batoh plný zdravotníckeho materiálu.

Ku krádeži batohu so zdravotníckym materiálom došlo na jednom z parkovísk v Liptovskom Mikuláši. Jozef ho mal na zadnom sedadle auta, ktoré zamkol a na chvíľu sa vzdiali.

Moment využili zlodeji, ktorých neodradila ani nášivka so znakom dobrovoľníkov a Červeného kríža. V batohu mal Jozef uložené dôležité materiály na ošetrenie zranených.

"Či už je to zranenie končatín, kĺbov alebo nejaké otvorené poranenie, či už rezné alebo sečné, tak kedykoľvek s týmto batohom viem zasiahnuť. Zlodej tam nenájde žiaden tablet, ani elektroniku. Všetko sú tam funkčné veci, ktoré sú nutné k záchrane života. Človek, ktorý to vezme, je bez morálky," hovorí okradnutý záchranár Jozef Gemza. 

Hyenizmus

"Zlodeji okradli ľudí, ktorí sa rozhodli pomáhať druhým. Ak niekto okradne človeka, ktorý pomáha druhým, tak to je naozaj už hyenizmus najhrubšieho zrna," dodáva predseda Tatranskej horskej služby Jaroslav Švorc. 

Nie je to jediná krádež v Tatrách. Pred pár dňami prišli záchranári o kanadské sane, ktoré zlodej nebadane vzal spred budovy reštaurácie. Sane pritom slúžia na transport ťažko zranených lyžiarov a sú len ťažko predajné.

Dobrovoľník prišiel o svoj záchranársky batoh, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy