Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Medzi príbytky v Poprade hodil niekto výbušninu. Ľudia sa boja
Zdielať na
Krimi

Medzi príbytky v Poprade hodil niekto výbušninu. Ľudia sa boja

POPRAD / Strach, krik a panika zavládla medzi obyvateľmi v popradskej mestskej časti Matejovce. Podľa miestnych niekto hodil medzi príbytky výbušninu. Niekoľko explózií vybilo viacero okien.

V popradskej mestskej časti Matejovce žije vyše 300-členná rómska komunita. Podľa informácií televízie JOJ sa obyvateľom anonym niekoľkokrát vyhrážal. V nedeľu padli výstrely.

"Začalo tam horieť. Zbadali sme plamene a dym," opisujú obyvatelia. Podľa nich sa neznámi ľudia postavili na most nad ich príbytky a odtiaľ hodili dole neidentifikovateľný predmet.

Vyhrážajú sa pravidelne

"My nechcem zomrieť, chceme žiť. Máme malé deti," hovorí obyvateľka. Rómovia mali byť do tejto lokality premiestnení len dočasne, bývajú tu už ale niekoľko rokov. Chcú odísť, nemajú kde. Boja sa o svoje životy, vraj sa im muži chodia vyhrážať pravidelne.

Pri explózii nikto zranený nebol. Na miesto prišli popradskí aj krajskí policajti. Zatiaľ nie je jasné, čo vlastne vybuchlo. "Na mieste boli zaistené stopy, ktoré budú zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie. Momenátlne sa preverujú okolnosti tejto udalosti, vykonávajú sa previerky, ako aj potrebné procesné úkony," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľov.

V Matejovciach sa bola pozrieť redaktorka Zuzana Pojedincová:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy