Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Domy osadníkov z Malcova zničil podomácky vyrobený komín
Zdielať na
Krimi

Domy osadníkov z Malcova zničil podomácky vyrobený komín

MALCOV / Vyšetrovatelia poznajú príčinu požiaru, ktorý zničil šestnásť domov v obci Malcov v Bardejovskom okrese. Na vine bol podomácky postavený komín. Podľa slov jeho majiteľa mal niekoľko desiatok rokov.

Bol to rozsiahly požiar, neskorá noc a silný vietor. Plamene zničili spolu 16 domov. Viac ako sto ľudí stratilo domov v priebehu pár hodín, keď značnú časť osady zachvátili plamene. Všetko to spôsobil  komín v jednom z rodinných domov.

"Iskry skákali, ja už som skočil hore na povalu, hneď som spadol," opisuje majiteľ zhoreného domu Dušan Miko. "Príčinou vzniku požiaru bola netesnosť komínového telesa na jednej z prístavieb," informuje hovorca HaZZ Prešov Peter Kovalík.

Neodborná montáž

Bol to práve dom Dušana, od ktorého sa požiar rozšíril. Postavil ho ešte jeho otec pred 60. rokmi. V ten nešťastný večer jeho manželka chystala deťom veci do školy. On mal zapnutý televízor. Zrazu počul od  komína zvláštne praskanie a za malú chvíľu už bola v plameňoch viac ako desiatka domov.

"Ja som tu od narodenia býval," spomína Dušan. "To všetko zapríčinila najmä laicky neodborne prevedená montáž s použitím nevhodných materiálov," myslí si Kovalík. Práve pre komín v ich dome prišla o strechu nad hlavou viac ako stovka miestnych. Neboli to navyše iba susedia, ale dokonca i rodina. Všetci ostali bez domova.

Na mieste bola redaktorka Daniela Jureková:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy